Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd sprenger skalaen

BLOGG: Les Ole Kristian Stoltenbergs vurdering av sykkelproffene. Med video!

Det er tid for å oppsummere årets sykkelsesong. Under denne artikkelen kan du se video av Thor Hushovd som oppsummerer sesongen sammen med Eurosport-kommentator og procycling.no-blogger Ole Kristian Stoltenberg.

Her følger Stoltenbergs egen vurdering av den norske innsatsen langs landeveien:

En fantastisk norsk sykkelsesong er ved veis ende. Her er min lille subjektive vurdering av det vi har sett av norske proffer i år. Og før du slakter min vurdering: Terningen er trillet litt ut ifra forhåndsforventningene til de forskjellige også. Noen av disse rytterne har dukket opp oftere i ritt vi har sendt på Eurosport enn andre, men felles for våre syv proffer er at alle har vært innom ruta og gjort seg mer eller mindre bemerket.

Thor Hushovd 6+++: Denne er lett! Tidenes norske syklist gjorde alt vi kunne be om! VM-tittel, ettappeseier i Tour de France og i Spania rundt. Mulig det er noe å sette fingeren på, men jeg ser faktisk ikke poenget når han skal trille rundt i VM-trøya hele neste år! Vidunderlig Thor, tusen takk for flere utrolige øyeblikk i år!

Edvald Boasson Hagen 4+: Magisk i Criterium Dauphine, herlig med seier i massespurt i Tirreno-Adriatico. Flere toppresultater og nære på ved flere anledninger i årets Tour de France. Urettferdig karakter kanskje, etter en absolutt fin sesong. Problemet er muligens at jeg føler supertalentet har mer å by på og tidvis har syklet så magisk at vi venter på noe mer? Uheldig med skade i mai, men fra denne kanten er det greit å ha et par hakk tilgode på terningen .

Alexander Kristoff 4: Så nært, men allikevel litt fjernt.. Et positivt inntog i proffenes rekker. Har tatt sats og stupt inn i massespurtene sammen med de etablerte stjernene. Mange gode resultater, men seieren mangler. Og det å vinne er vesentlig for en spurter. Men seieren kommer mest sannsynlig før og ikke siden!

Les andre blogger fra Ole Kristian Stoltenberg:

** Hvor står de norske?
** Takk for sist, Pellizotti!
** David mot «røkla»

Lars Petter Nordhaug 4-: I likhet med Kristoff har Lars Petter kommet positivt ut av sin første sesong som proff. Uheldig med en trist, men fullstendig forståelig exit fra Spania rundt. Har yppet seg i enkelte klassikere og på enkelte etapper. Er definitivt godt i gang, men mangler litt før han blir med en avgjørende gruppe helt til streken og eventuelt avgjør til egen fordel. Tar solide skritt hele veien, proppfull av treningsmoral og pågangsmot.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gabriel Rasch 3: Han gjør jobben som hjelperytter godt, og gjør dermed den jobben han er betalt for å gjøre. Har god rutine, har et klokt sykkelhode. Jeg skjønner at roller er overstyrende i sykkel, men det er lenge siden «Gabba» har vunnet eller vært i nærheten av å vinne. Tør vi håpe på en mer offensiv Rasch neste sesong? Utrolig synd at Tour de France glapp i siste minutt, men det er en fortjent fortsettelse av proffkarrieren for en solid hjelper!

Frederik Wilmann 3: Hovedproblemet er at SKIL-Shimano laget ikke har vært invitert til de store rittene. Frederik har yppet seg i mindre etapperitt og har absolutt gjennomført en grei debutsesong. Men ikke alt har virket topp for Frederik siden han valgte å bryte kontrakten. NM i Trondheim var et lyspunkt med offensiv kjøring på hjemmebane. Jeg håper han fortsetter å utvikle klatreegenskapene og tar med seg lærdommen fra sin første sesong blant de «store gutta».

Kurt Asle Arvesen 2: Det føles vondt å vurdere Kurt Asle i en sesong hvor absolutt alt har vært stang ut! Kragebeinsbrudd og vraking fra det meste han ønsket å sykle. En rytter vi alle elsker har rett og slett vært inne i en lang motbakke. Joda, når han har vært ute på veien har vi tidvis sett de gamle taktene, men ut fra hva Kurt Asle antagelig selv og andre hadde forventet, jeg føler dette er en sesong å glemme. Glad han fortsetter, en revansjelysten Arvesen kan bli show i 2011! Har rutine, klokskap og litt «slu rev-takter» til igjen å skape gylne øyeblikk!

Her kan du se en oppsummering av årets sesong av Thor Hushovd. 32-åringen svarer på spørsmål som er innsendt av Eurosport Norges seere:

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Hva skjer dersom man vinner 925 millioner?