Gå til sidens hovedinnhold

Ole Paus synger Jokke

- Dette er en ærbødig bok om låtmakere som betyr noe for meg, sier Ole Paus om sin nye plate «Den store norske sangboka».

(SIDE2): På platen tolker Ole Paus sanger fra låtskrivere fra et bredt spekter - fra Kurt Foss og Reidar Bøe til Jokke & Valentinerne.

De fineste sangene
- Da jeg ble 60 år hadde jeg lyst til å forsøke å gjøre en ærbødig bok om låtmakere som betyr noe for meg her i landet. Jeg ville omfavne det jeg setter høyest, sier han til Side2.

Derfor har utgivelsen den noe ubeskjedne tittelen.

- For meg er dette den store norske sangboka. Det er et subjektivt uttrykk, men for meg er dette de fineste sangene, sier Paus.

Blant artistene som blir hedret av visesangeren er Stein Ove Berg, Gluntan, Alf Cranner, DumDum Boys, Marie Bergman, Benny Borg, Alf Prøysen, Jokke, Gerd & Otto og Kurt Foss & Reidar Bøe. Noen mer oppsiktsvekkende enn andre.

- I utgangspunktet spriker det. Det er forskjellige typer, miljøer og forskjellige folk som har laget dem. Jeg har samlet alle sammen til ett felles uttrykk, sier Paus.

- Til og med «Splitter pine» av DumDum Boys?

- Er ikke det flott? Jeg liker den jo. Jeg var på turné med DumDum Boys for mange år siden, en sånn antirasismeturné. Jeg ble så imponert av DumDum på scenen. De har en vanvittig energi, sier han.

Lojal mot sangene
Men «Splitter Pine» i Ole Paus-uttrykket er noe annet enn stadionrocken til DumDum Boys.

- «Splitter pine» er en gigant av en låt. Når Prepple synger er den veldig utadvendt. Jeg ville synge den slik som en mann som går på gaten og mumler for seg selv, sier Ole Paus.

Men selv om alle sangene får en helt annet innpakning enn originalen er han lojal mot sangenes budskap.

- Det finnes mange måter å være lojal på. Jeg er lojal mot det jeg synes sangen handler om, sier han.

- Og det er ikke noe ironi her, legger han til.

Dersom platen slår an blant det norske folk kan det tenkes at Paus & Co legger ut på turné.

- Nå må vi se hvordan det går med platen. Vi likte å jobbe sammen med dette så hvis folk vil ha det ut på veien skal de jaggu få det få det, sier Ole Paus.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai