Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du kjøpe superdyr, liten TV

Frister det med en TV på størrelse med en middels bærbar PC, til prisen av en super flatskjerm?

Alle som har en viss interesse for teknologi har fått med seg forkortelsen OLED, «etterfølgeren» til LCD-teknologien som sitter i de fleste skjermer som brukes på mobiltelefoner, bærbare PC-er og flatskjermer.

En fantastisk teknologi
OLED er en teknologi som er bedre enn LCD på de fleste måter: Den bruker en god del mindre strøm, den gjør det mulig å lage svært tynne skjermer og ikke minst muliggjøres det betydelig høyere kontraster enn det vi har blitt vant til. Årsaken er at hvert enkelt bildepunkt styres separat, noe som gjør at svarte områder ikke blir grå.

Billig er teknologien derimot ikke, og så langt har OLED primært vært brukt i svært små skjermer - blant annet på enkelte mobiltelefoner og MP3-spillere. På slike enheter gjør de seg svært godt, siden det gjør at batteriet holder lenger og at du kan bruke skjermen uten problemer i sterkt sollys.

På enkelte teknologiutstillinger har vi i noen år også sett skjermer i litt større format, som bilderammer og høyst eksperimentelle små TV-er - som ikke har hatt noen offentliggjort pris. De fleste som har sett dette blir svært imponert over bildekvaliteten.

Kommer nå i salg
Og nå melder Expert at de vil begynne å selge TV-er med OLED-teknologi i et lite utvalg av sine butikker. Men før kaster deg i bilen for å være først i køen: Helt billig blir det ikke - og trolig ville du ikke byttet ut flatskjermen din i stua - selv om penger ikke er noe tema.

Skjermen elektrokjeden vil selge er en 15 tommers skjerm fra LG, med navnet som for enkelthetsskyld er 15EL950N. Den er altså en anelse mindre enn det som er standardstørrelsen på de fleste bærbare PC-ene som selges.

Prisen er relativt betydelige 15.999 kroner. Altså rundt 1100 kroner per tomme!

- Denne modellen er helt spesiell ved at den er supertynn og at den har en bildekvalitet som er i øverste klasse, sier Experts kategorisjef for lyd og bilde, Alf Leifseth, i en pressemelding.

Ekstreme spesifikasjoner
HDTV-en har en responstid på uhørte 0,1 millisekunder, og har en USB-tilkobling som kan spille av blant annet JPEG-bilder, mp3-filer og videoformater som DivX og MKV rett fra bærbare harddisker og minnepinner. Tykkelsen på skjermen er ifølge LG 3 millimeter på det tynneste, men utformingen av TV-en gjør at den ikke gjør seg særlig bra rett på veggen.

Til tross for de ekstreme spesifikasjonene, tror derimot ikke Expert at dette kommer til å bli en storselger.

- For mange kunder er denne prisen høy for en 15 tommers TV, men for den ekte TV-entusiasten er den overkommelig, mener Leifseth.

Til sammenligning har Norges største nettbutikk bare én TV på 15 tommer til salgs, og det er en HDTV til 1499 kroner - godt under en tidel av hva LGs nye vidunder skal selges for.

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken