Gå til sidens hovedinnhold

Ølelskerne forener seg

«Wish You Were Beer» er klubben for deg som elsker øl.

(SIDE2): Det er en kvinne som står bak øl-klubben, som er en av de mest aktive klubbene på ME .

«Tweety» (24 år) er eieren av klubben og inviterer alle som elsker øl til å melde seg inn.

Medlemmene i «Wish You Were Beer», diskuterer selvfølgelig stort sett bare øl og samtalene går ut på blant annet festing, fylleangst, iskald pils og hvor viktig det er å rekke butikken før øl-salget stenger.

I tillegg diskuteres hvilken øl som er best og du kan få gode tips om ulike typer øl som anbefales.

Sjekk klubben her.

Øl er en samlebetegnelse på alkoholholdige drikker brygget på korn. Øl er kjent fra oldtiden og det første ølet ble trolig brygget for mer enn seks tusen år siden. Også i Norge har øl en lang tradisjon, og Gulatingsloven hadde bestemmelser med strenge straffer for den som ikke fulgte reglene for ølbrygging. Ifølge loven kunne en bonde bli fratatt gård og grunn om han ikke hadde brygget øl de siste tre årene. Som regel ble da halvparten av eiendommen overført til kongen og den andre halvparten til biskopen.

I eldre tid ble norsk øl laget av bygg eller havre og tilsatt f.eks. bark for å gi brygget smak. Humle ble en del av oppskriften i det 12. århundret, og i dag finnes det rundt 40 sorter humle som brukes til ølbrygging.

Norsk øl brygges i dag vanligvis på humle og malt av bygg. Enkelte ølslag bruker hvete. Noen ølsorter bruker andre eller flere tilsetninger enn humle.

Det største norske bryggeriet er i dag Ringnes. (Kilde: Wikipedia)

RELATERTE SAKER:

Øl bra for leddene

Dette kurerer fyllesyke

Dette spiser du før fylla

Øl-salget tar av

Øltørste nordmenn

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen