(SIDE2:) I den nye sesongen av «House» på NRK har legen mistet sitt gamle team av spesialister og nå søker han etter nye leger.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Det ulykksalige nummeret
Blant hans nye protesjeer finner du 25 år gamle Olivia Wilde, som spiller legen Remy Hadley, eller Thirteen. Et kallenavn hun får fordi House driver jobbintervjuer som det skulle vært Robinson-ekspedisjonen og alle kandidatene har fått utdelt et nummer.

Som TV-seerne får se vil nummeret lime seg fast til Wildes rollefigur utover i prosessen av flere grunner.

Uten å avsløre for mye, kan vi si at Thirteen skjuler flere hemmeligheter, og blant annet gjør det henne mer seksuelt fri enn de andre kandidatene, noe House synes er veldig pirrende.

Sesong fire av TV-serien skapte mye debatt blant House-fansen i USA fordi sesongen setter de opprinnelige legene Cameron (Jennifer Morrison), Chase (Jesse Spencer) og delvis Foreman (Omar Epps) i bakgrunnen. En rekke høylydte fans likte ikke at Wildes noe kontroversielle rollefigur fikk så mye tid på skjermen på bekostning av de andre, spesielt Cameron.

- Jeg ser ikke Thirteen som noen konkurrent til Cameron. De er så to vidt forskjellige personer. Mens Cameron er en person med stor evne til medfølelse, har Thirteen mer bagasje personlig og det hindrer henne i å være så vennlig som Cameron er, sier Wilde.

Olivia Wilde er ingen nykommer i bransjen, men det er først som Thirteen at hun er blitt et navn i USA.

The O.C.
For nordmenn er hun kanskje mest kjent for sin 13 episoder lange opptreden i TV-serien «The O.C». Men allerede neste år får du se mye mer av Olivia Wilde. Da kommer hun i nyinnspillingen av sci fi-eventyret «Tron». Og etter det skal hun spille mot Russell Crowe og Liam Neeson i thrilleren «The Next Three Days».

Wilde er faktisk datter av den kjente «60 Minutes»-journalisten Leslie Cockburn. Faren, Andrew Cockburn, er en irsk journalist. Wilde er scenenavnet til Olivia og altså ikke hennes virkelige navn.

Gift med aristokrat
Privat er hun gift med Tao Ruspoli, en italiensk filmskaper som faktisk også er prins. Han er sønn av aristokraten, fyrst Alessandro Ruspoli. Ruspoli var skuespiller fra tid til annen og skal ha inspirert Federico Fellini da han lagde «La Dolce Vita».

- Jeg er den amerikanske piken, har Wilde humoristisk sagt til Ellen DeGeneres. De to møttes da hun bare var 18 år og han 27 og de giftet seg uformelt i en gammel skolebuss.

- Faren min holdt på å få et mindre hjerteinfarkt. Men vi hadde denne romantiske forestillingen at det skulle være oss to, sier Wilde. Hun er også kjent for å leve en litt mindre hollywoodsk liv enn andre stjerner. Den italienske prinsen vil ikke høre snakk om slankekurer og fett, og vin og ost er på menyen daglig.

Det synes imidlertid lite på sylfiden Wilde.

- En gang vant jeg en etekonkurranse i Australia. Jeg spiste 33 pannekaker på 20 minutter, sier hun til Woman's Health. Selv beskriver hun seg som en vegetarianer som spiser fisk og sånn.

Rollen som Thirteen i «House» har gitt henne tittelen «verdens hotteste dame» av herremagasinet Maxim nylig. Andre har kalt henne en av de mest sexy, tenkende kvinner i Hollywood, Wilde virker eldre enn sine 25 år.

- Jeg vokste opp i et hjem der jeg lærte å være både kritisk og analytisk. Dessuten har brunetter det mer moro. Folk vet ikke hva de skal forvente av dem, sier Wilde.