Gå til sidens hovedinnhold

Olje i fokus på Wall Street

Olje trakk opp, IT ned.

Energisektoren var i fokus på USA-børser, som alt i alt endte lite endret onsdag. S&P 500 og Dow Jones endte marginalt positivt, Nasdaq falt 0,3 prosent.

Olje og andre råvarer er i fokus. Oljeprisen steg klart onsdag og nådde det høyeste nivået siden oktober 2008.

Et fat av den amerikanske referanseoljen WTI steg 1,41 dollar til 83,18 dollar på råvarebørsen i New York. I London steg Brent-olje 1,30 dollar til 81,89 dollar fatet. Begge deler gjelder februarkontraktene.

Oppgangen kom selv om ukentlige tall fra det amerikanske energidepartementet viste fullere lagre enn ventet.

Delindeksen for oljeselskaper steg 0,6 prosent, delindeksen for oljeservice hele 2,7 prosent.

Les mer: Høyeste oljepris på 15 måneder

Google falt
Teknologiaksjene på Nasdaq var jevnt over svake. For eksempel falt Google 2,5 prosent. Det skjer dagen etter at selskapet, som ventet, kastet seg inn på et nytt marked med sin nye smartphone.

Les mer: Her er Googles nye telefon

- På tide med en korreksjon
Etter en god start på det nye børsåret peker analytikere på at markedet preges av noe usikkerhet og gevinstsikring før fredagens viktige jobbrapport fra myndighetene.

- Det er på høy tid med en korreksjon i markedet, og for å være ærlig, tror jeg mange vil se det for å bedre sentimentet. Vi går optimistisk inn i det nye året, men uten å ta hensyn til de mange problemene som fortsatt henger over USAs økonomi, sier sjefstrateg Liz Ann Sonders i Charles Schwab i San Fransisco til nyhetsbyrået Bloomberg.

ADP-rapporten
I dag kom en viktig forsmak på fredagens sysselsettingsrapport fra amerikanske myndigheter.

Sysselsettingstallene fra datasentralen ADP viste et fall i den private sysselsettingen på 84.000 personer i desember. Ifølge Reuters ventet økonomene et fall på 74.000. I november falt sysselsettingen

- Et mindre fall i ADP-sysselsettingen enn 75.000 vil øke forventningene om et enda bedre offisielt sysselsettingstall fredag. Men det er langt fra alltid slik at ADP er en perfekt predikator for nonfarm payrolls, skriver seniorøkonom Steinar Juel i Nordea Markets i en kommentar.

ISM-indeksen
I tillegg kom den såkalte ISM-indeksen for tjenestesektoren. Indeksen steg fra 48,7 i november til 50,1 i desember. På forhånd var det ventet en oppgang til rundt 50,5.

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones +0,02% til 10.573,68

Nasdaq -0,33% til 2.301,09

S&P 500 +0,05% til 1.137,14

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken