Gå til sidens hovedinnhold

Norse preget av kostnader

Store kostnader til seismikk og nedskrivninger sender Norse Energy i minus.

Tredje kvartal ble meget svakt for olje- og gasselskapet Norse Energy. Selskapet har både økt investeringer i seismikk i Brasil, samt tatt en nedskrivning på 12,6 millioner dollar i forbindelse med at de droppet deler av blokken BCAM-40 i brasiliansk farvann.

Røde tall
Etter driftsinntekter på 31,5 millioner dollar, så endte driftsresultatet på minus 19,8 millioner dollar. Resultatet før skatt lød på 27,2 millioner dollar. I andre kvartal hadde Norse driftsinntekter på 30,2 millioner dollar og et driftsresultat på minus 1,3 millioner dollar.

Norse Energy hadde ved utgangen av tredje kvartal en kassabeholdning på 43,6 millioner dollar etter å ha hentet inn 136 millioner kroner i en emisjon.

Skal doble produksjonen
Når det gjelder utviklingen fremover så varsler Norse økt satsning på gassproduksjonen i USA. Selskapet har som målsetning å få produksjonen opp i 12.000 millioner kubikkfot ved nyttår og deretter doble dette til 24.000 millioner i løpet av 2010, noe som tilsvarer omkring 4.275 fat oljeekvivalenter.

På brasiliansk sokkel vil selskapet fokusere på utviklingen av BS3-lisensen. Samtidig fortsetter selskapet å vurdere en splitt av selskapet hvor offshore virksomheten legges i et selskap og de amerikanske landaktivitetene i et annet. Det forventes at en søknad om notering av et nytt selskap vil bli sendt inn i løpet av første kvartal 2010.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken