Gå til sidens hovedinnhold

Oljedopet børsoppgang

Oljeprisen tester rekordhøyder og sender Oslo Børs oppover.

Hovedindeksen på Oslo Børs starter dagen med en oppgang på 0,28 prosent til 477,59 poeng. Utviklingen i USA og Asia ble blandet det siste døgnet og markedet har med det færre holdepunkter å se til.

NA24 - din næringslivsavis

Statoil stiger 0,85 prosent til 177,75 kroner, mens Norsk Hydro stiger 0,89 prosent til 227 kroner. Oppgangen kommer som følge av at oljeprisen igjen tester rekordnivåene fra i fjor. I den amerikanske handelen steg prisen på WTI-olje til over 80 dollar fatet og det er ny rekord.

LES MER: Rå oljeprisrekord

Oljelagrene i USA fikk sitt største fall hittil i år da de i forrige uke minket med 7,1 millioner fat.

Ny orkan på vei
Lavere oljelagre i USA gir oljemarkedet signaler om at forbruket til amerikanerne øker. Noe av årsaken til fallet kommer som følge av orkansesongen der kraftige vannmasser truer forsyningene til havnene. En ny orkan har dannet seg i Mexicogolfen. Navnet ble Humberto og retningen til denne orkanen kan fort påvirke produksjonen og raffineriene i området. Det er med på å sende oljeprisen oppover.

Ved råvarebørsen i London koster et fat nordsjøolje med levering i oktober 77,53 dollar

Ikke helt gull
Gullselskapet Crew Gold faller 2,65 prosent til 9,18 kroner. Selskapet gjennomført onsdag kveld en emisjon på 380 millioner kroner. Totalt utsteder de 42,25 millioner nye aksjer til en tegningskurs på 9 kroner per aksje. Det er midt i intervallet de anslo onsdag, men opprinnelig tok de sikte på å hente inntil 400 millioner kroner. Emisjon ble ifølge selskapet betydelig overtegnet og skal benyttes til å finansiere utvikle gruvedriften i Guinea og på Filippinene.

Spareplan
Norske Skog har igjen satt i gang en omfattende spareplan. Nå vil de redusere papirproduksjonen med 200.000 tonn i Europa hvor størsteparten av reduksjonen vil komme i Norge. Kuttet kommer i 2008, men vil allerede i tredje og fjerde kvartal iverksette produksjonsinnskrenkninger ved avispapirfabrikkene i Europa på 70.000 tonn.

- Det forventes en klar positiv resultatmessig effekt av stengningene, skriver Norske Skog i en børsmelding.

LES MER: - Ingen blir sagt opp

Selv hevder Norske Skog at kuttene ikke vil føre til oppsigelser, men åpner opp for at de kan komme permisjoner. Aksjemarkedet setter pris på avgjørelsen og sender aksjekursen opp 4,11 prosent til 65,90 kroner.

Klikk og se NA24s Magnus Klever kommentere den skyhøye oljeprisen.

189801

Se flere saker fra NA24-TV her

Trakk seg, stiger
Eiendomsselskapet Norwegian Property stiger 3,11 prosent til 66,25 kroner etter at de har valgt å trekke budet på Norgani. I august la de inn et bud på 82,50 kroner per aksje, men fikk denne uken konkurranse av Aberdeen Property som byr 88,50 kroner for hver Norgani-aksjen. Aksjemarkedet er fornøyd med at Norwegian Property trekker budet, men ser redusert sannsynlighet for en budkamp om hotelleiendomselskapet.

Norgani-aksjen faller 2,20 prosent til 89 kroner, men holder seg likevel over budet til Aberdeen.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford