Gå til sidens hovedinnhold

Oljefall og dårlige tall

Resultatvarslene sto i kø og sendte sammen med en fallende oljepris Oslo Børs ned. Sjekk børsdagen her:

Resultatsesongen i gang på Oslo Børs og det var dagen for å advare markedet om skuffende tall for andre kvartal. Resultatvarslene kom tett mandag morgen, noe som bidro til at hovedindeksen endte ned 0,80 prosent til 383,67 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

De store oljegigantene Statoil og Norsk Hydro ble nok en gang de mest omsatte aksjene denne dagen. Selskapene endte ned henholdsvis 1,87 prosent til 183,50 kroner og 2,59 prosent til 169,50 kroner.

Oljeprisen svekket seg gjennom hele mandagen og et fat nordsjøolje med levering i august kostet da Oslo Børs stengte rundt 72,75 dollar. En dollar kostet samtidig 6,24 kroner.

Sjekk vår nye børsside her.

Opp og ned
DNO ble løftet 0,81 prosent til 12,50 kroner. Siste nytt rundt den populære trader-aksjen er to artikler i henholdsvis den Libanesiske utgaven av The Daily Star og på CBSNews.com. Selskapets tilstedeværelse i Irak blir omtalt i begge artiklene og det skaper ny interesse rundt aksjen.

Meglerhuset Nordea Securities er den største nettokjøperen med rundt 61,6 prosent av alle kjøpene.

Det noe mindre oljeselskapet Altinex skuffer markedet med et resultatvarsel. Produksjonene fra feltene Brage og Syd Arne vil bli mindre enn først antatt i andre kvartal. Dette skyldes redusert produksjon etter problemer med tallene. Selskapet vil likevel kunne legge frem et rekordresultat basert på den høye oljeprisen.

Markedet svarer med å sende aksjekursen ned 7,04 prosent til 1,32 kroner.

Hausset opp
Future Information Research Management ble dagens suverene kursvinner etter en oppgang på 17,45 prosent til 17,50 kroner. Omsetningen i aksjen var ikke all verden og oppgangen kan relateres til en positiv artikkel. Meglerhuset ABG Sundal Collier har stor tro på IT-myggen og er en av syv aksjer meglerhuset anbefaler å kjøpe, skriver Finansavisen i dagens avis.

Aker Seafood klatrer 7,92 prosent til 32,70 kroner, men det ble ikke omsatt aksjer for mer enn 409.000 kroner.

Siem Offshore fulgte etter med en oppgang på 4,81 prosent til 5,45 kroner. Pareto meglet en post på over 5,1 millioner aksjer. Ifølge siste aksjonærutskrift var det kun Kristian Siems selskaper Siem Idustries og Knardal-familiens Rovde Invest som sitter på så mange aksjer.

Storposten som tilsvarer like i overkant 3 prosent av de utestående aksjene ble omsatt for 5,20 kroner pr. aksje.

Anbefaler kjøp
Simrad Optronics ble løftet 4,07 prosent til 8,95 kroner. Meglerhuset Orion Securities er ute med en ny analyse der de anbefaler kjøp med et kursmål på 17 kroner pr. aksje.

- Fra å være en forskningsbedrift med verdensledende produkter er Simrad Optronics i ferd med å bli en kommersiell suksess. Med en omsetning anslått til kun 302 millioner kroner i år er selskapet fortsatt i en tidlig kommersialiseringsfase, og ettersom det opererer innenfor spennende markeder i sterk vekst, skal det lite til for å mangedoble salget. Som følge av høy resultatmargin på marginalomsetningen og god skalerbarhet er det få aksjer på børsen hvor oppsiden er større om salget tar av, konkluderer analytiker Stig Myrseth i analysen.

Varsler svake tall
IT-selskapet Software Innovation toppet taperlisten etter at de melder at de sliter å levere på linje med tidligere forventinger etter en gjennomgang av tallene for kvartalet. Software Innovation har i andre kvartal opplevd et vesentlig svikt i tjenesteomsetningen.

Markedet svarer med å sende aksjekursen ned 9,09 prosent til 20 kroner.

De kanadiske oljeselskapet Petrobank Energy and Resources fulgte opp med en nedgang på 8,70 prosent til 84 kroner på svakt volum. Telio endte ned 8,7 prosent også det på et lavt volum.

Gull- og gruveselskapet Int. Gold Exploration falt 6,50 prosent til 3,74 kroner.

Gullprisen svekker seg i takt med at oljeprisen og bekymringene rundt den geopolitiske uroen blir noe svakere. Spotprisen på en unse gull er på 625,20 dollar.

VMetro falt hele 6,25 prosent følger etter på taperlisten. Selskapet melder at de heller ikke vil innfri forventningene for andre kvartal, men forventer å rapportere faktiske driftsinntekter på om lag 67 millioner kroner, og et resultat før skatt på 15 millioner kroner for andre kvartal 2006.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken