Gå til sidens hovedinnhold

Oljefrykt på Wall Street

De høye oljeprisene skremmer investorene. Stigende markedsrenter gjør ikke stemningen bedre.

Aksjemarkedets egne bekymringer knyttet den stigende oljeprisen og de stigende rentene sender Wall Street nedover.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones, en av verdens første indekser, er ned 0,25 prosent til 13.455,28 poeng. Samme tendens er det på de to andre nøkkelindeksene. S&P 500 faller 0,18 prosent til 1510,09 poeng, mens Nasdaq er ned 0,29 prosent til 2.592,44 prosent.

Råoljekontraktene stiger til 69,80 dollar fatet i den elektroniske handelen. Oppgangen kommer etter at streiken i Nigeria har begynt. Streiken er landsomfattende og rammer oljeindustrien i det oljerike landet. Allerede har de ansatte har lagt ned arbeidet ved eksportterminalene for å delta i streiken.

Nå nærmer oljeprisen seg 70 dollar i den amerikanske handelen og det slår ut i aksjemarkedet. Frykten er at oljeprisen blir så høy at smertegrensen for når forbrukerne tømmer lommebøkene nærmer seg.

Renteoppgangen i obligasjonsmarkedet fortsetter torsdag. Onsdag økte markedsrenten på de statlige obligasjonslånene i USA og sendte børsene nedover. Torsdag ligger renten på de tiårige obligasjonene rundt 5,155 prosent.

Markedet vil også følge nøye med på ferske tall fra den amerikanske sentralbankes delkontor i Philadelphia. Disse vil vise utviklingen i den regionale produksjonsaktiviteten og forventningene ligger på at den amerikanske industrisektoren vil gjenvinne oppgang.

Antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd økte med 10.000 til 324.000 i forrige uke. Det viser tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

Økonomene ventet at antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd ville ligge på 311.000. Antallet langtids ledige steg med 39.000 til 2.523.000.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai