Gå til sidens hovedinnhold

Oljegigant vil bli grønn

StatoilHydro skal satse på alternativ energi, men få tror på miljø-imaget.

Grønn er inn, også for oljeselskapene. Nå forsøker toppsjef Helge Lund å få den norske energigiganten StatoilHydro, som er under etablering, til å fremstå grønnere enn noen gang.

NA24 - din næringslivsavis

I et intervju med Dagens Næringsliv varsler Lund at det kombinerte selskapet skal bli grønnere enn Statoil og Hydro var.

- Doseringen og retningen får vi komme tilbake til når det nye selskapet er etablert, men man kan vente seg at vi vil gjøre mer innen alternativ energi enn det de to selskapene har gjort hver for seg, sier Lund til avisen.

Han sier videre at klimaløftene til selskapet er ment alvorlig.

- Jeg tror ingen ansvarlig leder i et ansvarlig selskap kan være upåvirket av det som skjer på klimasiden nå. Skal vi vinne respekt og tillit, må vi definere oss selv som en del av løsningen, ikke problemet, sier Lund.

Men få i miljøbevegelsen har stor tiltro til det grønne budskapet fra Lund. Blant annet får han gjennomgå etter å ha brukt milliarder på investeringer i canadiske oljesandforekomster, som er svært forurensende.

- Det er stor faglig enighet om at oljesand i Canada er noe av det mest forurensende man kan drive med. Selv om StatoilHydro kanskje kan drive det på en litt mindre ille måte, burde de aldri gått inn, sier talsmann for Fremtiden i våre hender, Steinar Lem, til Dagens Næringsliv.

Heller ikke oljeanalytiker Martin Mølsæther i First Securities har noen tro på det grønne imaget.

- Nei, nei, nei. De blir jo aldri det. De går jo inn i oljesand nå, sier han til avisen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien