Gå til sidens hovedinnhold

Oljehjelp til børsen

Oljen stiger i forkant av onsdagens lagertall

Tirsdag ettermiddag er oljeprisen i god form, og det gir drahjelp til Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Ved to-tiden står prisen på nordsjøolje med levering i februar i 92,09 dollar fatet, 0,88 prosent høyere enn mandagens avslutning.

Venter mindre lager
Prisstigningen kommer på forventninger om at onsdagens oljelagerrapport fra USA skal vise en nedgang. Om lagrene skulle vise seg å krympe også denne gangen vil dette være femte uken på rad med reduksjoner.

Gjennomsnittsforventningene ligger på en nedgang på 1,3 millioner fat råolje, ifølge en undersøkelse gjort av Dow Jones Newswire. Samtidig er det ventet at destillatlageret (blant annet diesel og fyringsolje) vil minske med 0,3 millioner fat, mens bensinlageret tror analytikerne øker med 0,7 millioner fat.

OPEC vurderer økning
Oljeprisen er likevel fortsatt et stykke unna å igjen snuse på en tresifret dollarpris. Prispresset minskes noe av den siste tidens svake makrotall, som kan bety lavere etterspørsel etter olje. I tillegg kommer uttalelsene fra den påtroppende lederen for OPEC. Han setter døren på gløtt for å åpne kranene:

- Jeg vil ikke ekskludere muligheten for økt produksjon, om markedet ønsker det, sa Chakib Khelil, som også er oljeminister i Algerie, til Yahoo News.

Samtidig skal Khelil ha uttalt at dagens oljetilbud er tilstrekkelig til reportere ved Middelhavsenergi-konferansen på Kypros.

HTML EMBED

Følg oljeprisen

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien