Gå til sidens hovedinnhold

Oljen tynger børsen

Teknologiaksjene går amok på en oljetung børs.

Oslo Børs faller tilbake selv om oljeprisen holder seg i positivt terreng. Hovedindeksen er ned 0,29 prosent til 441,95 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

På råvarebørsen i London blir et fat nordsjøolje med levering i mars omsatt for 51,67 dollar. Saudi-Arabias klare uttalelse om at de mener at oljemarkedet er sunt og at de allerede vedtatte kuttene har fjernet overskuddet på tilbudssiden.

Statoil faller 1,42 prosent til 156,25 kroner, mens Norsk Hydro er ned 0,27 prosent til 185,50 kroner. DNO klatrer 2,72 prosent til 12,49 kroner.

Petroleum Geo Service blir løftet 1,29 prosent til 137,25 kroner. Rykter om at PGS kan komme til å inngå en salg/leaseback-avtale av seismikkflåten, blir trukket frem som en mulig forklaring av markedsaktører NA24 har vært i kontakt med.

Amok på børsen
IT-selskapet Inmeta og Simtronics kjemper om tittelen som dagens mest sprelske aksje. Foreløpig leder Inmeta med en oppgang på 57,89 prosent til 5,40 kroner. Oslo Børs innførte en børspause i aksjen for å undersøke kursutviklingen, men fant ingen forhold som tilsier at noen har tilgang på ulik informasjon rundt selskapet.

Simtronics ble også pauset. Aksjekursen har steget 31,86 prosent til 4,18 kroner og siden selskapet kom på børs i slutten av årets første uke har verdien av selskapet lagt på seg over 233 prosent.

- Vi er forundret over at kursen går slik den går, sier konsernsjef Rune Martini i Simtronics til NA24.

En megler sier til NA24 at dagens fantastiske oppgang kan skyldes at enkelte har kommet i short-skvis. Siden selskapet ble notert 5. januar har aksjen steget i verdi hver dag og dermed kan enkelte har bommet på sine posisjoner.

Megleren sier at det kan være at de som har sittet short ikke har fått dekket inn sine posisjoner.

Skogen vokser
Norske Skog klatrer 2,96 prosent til 113 kroner på lav kronekurs og fallende oljeprisen

Det forhandles for tiden om avispapirpriser for 2007 i Europa. En avklaring kan ventes i begynnelsen av februar, og resultatet vil trolig bli en vesentlig prisøkning. Dette vil i så fall være en klar kurstrigger, skriver meglerhuset Orion Securities i sin morgenrapport.

Samtidig trekker meglerhuset frem svekkelsen av den norske kronene om positivt for selskapet. Den svake oljeprisen har satt oljeprisen under press målt mot de viktigste sammenlignbare valutaene. Spesielt har kronen tapt seg mot dollaren og euroen og dette er ifølge Orion godt nytt for et valutasensitivt selskap som Norske Skog.

- Fallet i oljeprisen er også positivt for veksten i verdensøkonomien og dermed dypsykliske industriselskaper som Norske Skog. På tross av den siste ukens fordelaktige utvikling i kronekurs og strøm- og oljepris har ikke Norske Skog styrket seg, og dette har skapt en flott kjøpsmulighet i aksjen, skriver meglerhuset.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant