Gå til sidens hovedinnhold

Her synker 220 millioner kroner

Den tok 30 måneder å bygge. Etter ett minutt var den borte.

HTML EMBED

SYNKER: Den dramatiske videoen deles i raskt tempo på sosiale medier i Iran.

En iransk gass- og oljeplattform til en verdi av 40 millioner dollar - eller drøyt 220 millioner kroner - gikk rett til bunns i Persiagolfen i forrige uke, skriver inquisitr.com.

Uhellet skjedde da arbeidere forsøkte å plassere plattformen på 1850 tonn, men det er uvisst hvorfor den sank.

Et av mannskapene på slepebåten filmet hendelsen. De siste 30 sekundene før plattformen forsvinner helt, ble publisert på YouTube søndag. I løpet av to dager har den skremmende videoen hatt over 250.000 visninger.

Det skal på mirakuløst vis ikke ha vært noen som kom til skade da plattformen sank. Den hviler nå på 80 meters dyp.

Her er en annen video av hendelsen, i bedre videokvalitet:

HTML EMBED

Plattformen er bygget av selskapet SADRA, som er tilsluttet Irans revolusjonsgarde. Plattformen hører til Irans gassfelt South Pars, og var ment som en offshore-plattform.

SADRA bekrefter at plattformen har sunket på sine nettsider, og skriver at den sank på grunn av «uforutsette omstendigheter», skriver france24.com.

- Vi etterforsker nå hva som skjedde, sier administrerende direktør Mehdi Etesami i selskapet Maritime Industrial i en kommentar.

En rekke vestlige oljeselskaper har operert i South Pars, men har trukket seg ut som en følge av sanksjoner mot Iran på grunn av landets omstridte atomprogram. Likevel skal Iran nå be om hjelp fra utenlandske aktører for å berge plattformen.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken