Gå til sidens hovedinnhold

Oljeprisen raser

En varm vinter i USA har onsdag sendt oljeprisen under 60 dollar. Og fallet fortsetter utover kvelden.

Oljeprisen faller tilbake og handles onsdag under 60 dollar fatet. Prisen har utover ettermiddagen falt 4 prosent fra nivået tirsdag til 58,10 dollar.

Dermed ligger prisen rundt de laveste nivåene siden sommeren 2005, før global uro og orkanødeleggelser i Mexico-golfen sendte prisen til rekordnivåer.

Normalt skal det slippes tall for hvordan forrige ukes oljelagre utviklet seg, men på grunn av gårsdagens offisielle sørgedag vil de ukentlige tallene fra det amerikanske energidepartementet først bli sluppet i morgen, torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Det varme været i USA bidrar til spekulasjoner knyttet til redusert etterspørsel etter fyringsprodukter og dermed også at lagrene fylles igjen opp. Metrologene venter at den milde vinteren vil holde seg ut denne uken. Temperaturene ligger godt over det som er normalt for årstiden.

Analytikerne venter at oljeprisen vil stabilisere seg i år etter at voldsomme orkaner har medført to urolige år. Den geopolitiske vil derimot fortsatt sette sitt preg på oljeprisen.

Iran kan fort komme på dagsordenen igjen for oljemarkedet. Søkelyset kan settes på det oljerike landet etter at Irans oljeminister i forrige uke sa at verdens fjerde største råoljeprodusent vil ta i bruk alle midler for å forsvare seg. Oljeeksporten har igjen blitt brukt som en trussel fra offisielt hold.

Oljeprisen i USA har vist en lignende utvikling onsdag. Et fat av den amerikanske referanseoljen WTI koster nå 58,54 dollar, en nedgang på 2,5 prosent.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai