Gå til sidens hovedinnhold

Oljeprisen stuper

Statoil leder an i nedturen på Oslo Børs samtidig som oljeprisen stuper.

Oljeprisen viser klare svakhetstegn igjen og det forsterker nedturen på Oslo Børs. Prisen på råoljekontraktene i New York har ikke vært lavere siden juni 2005. Hovedindeksen faller tilbake 1,60 prosent til 428,14 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Temperaturene sniker seg oppover igjen i USA. Det varme været bidrar til lavere etterspørsel etter fyringsolje som igjen får innvirkning på forbruket av råolje.

Varmt vær
Oljeanalytiker Benny Claussen i Norwegian Oil Trading forteller at det skyldes fortsatt mildvær og fokus på lagertall. Samtaler mellom Russland og Hviterussland om gassleveranser bidrar også til å sende prisen nedover.

- Det faller en god del, og det viser at markedet er svakt for tiden. På kort sikt tror jeg at prisen vil fortsette nedover, forteller han til NA24 og legger til at det er ventet nye gode lagertall.

- 55 doller er et riktigere nivå og om det stabiliserer seg på det, vil det være rom for 50 dollar, forteller Claussen og legger til fjorårets snakk om priser opp mot 100 dollar er langt unna nå. Selv om prisen fort kan snu noe opp om været blir kaldere.

Et fat nordsjøolje med levering i februar koster 53,90 dollar en nedgang på 3,04 prosent ved råvarebørsen i London. Følg oljeprisen her.

Gjentar advarsler
Statoil er i hardt vær. Aksjekursen faller langt mer enn hva tilfellet er for fusjonspartner Hydro. Statoil er ned 3,01 prosent til 153,25 kroner, mens Hydro faller 0,96 prosent til 181,25 kroner.

Venezuelas president Hugo Chavez har gjentatt sine trusler rundt nasjonalisering av naturressursene. Nok en gang kan Statoil aktiviteter i landet bli rammet. Det var i forbindelse med innsettelsen av en ny regjering i landet at Chavez holdt en tale der omleggingen ble kjent.

Hydro skal ifølge Stocklink ha blitt oppgradert av Deutsche Bank til kjøp fra hold. Kursmålet er satt til 205 kroner.

Deutsche Bank oppgraderer i dag Norsk Hydro til kjøp fra hold med kursmål 205 kroner. Oljeressursene til Hydro har ifølge meglerhuset fair value på 140 kroner per aksje.

DNO er uforandret på 11,42 kroner.

Vinnere og tapere
Northland Resources er opp 9,46 prosent til 8,10 kroner. Eltek følger etter på vinnerlisten med en oppgang på 4,47 prosent til 64,25 kroner.

Spits stiger 4,37 prosent til 16,70 kroner etter at meglerhuset Orion Securities har tatt aksjen inn i denne ukens utgave av Børsspeilet. Opera løftes 4,27 prosent til 17,10 kroner.

Odfjell Invest faller 6,17 prosent til 15,20 kroner og danner sammen med PA Resources og Siem Offshore bunnen blant aksjene på Oslo Børs. PA Resources faller 4,35 prosent til 55 kroner, mens Siem Offshore er ned 4,08 prosent til 11,75 kroner.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen