Gå til sidens hovedinnhold

Oljeprisen tar sats

Russland planlegger produksjonskutt innen OPEC-møtet. Oljeprisen stiger.

Råoljeprisene stiger kraftig onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken er spekulasjoner om at det kommer et koordinert produksjonskutt fra Russland før OPEC skal møtes neste uke. Russlands energiminister Sergei Shmatko har ifølge nyhetsbyåret Interfax uttalt at Russland vil annonsere forslag om å redusere kapasiteten innen 17. desember, dagen da OPEC-medlemmene møtes.

Shmatko uttalte videre at han hadde snakket på telefonen med OPEC-presidenten, og at olje-produsentene har planer om å utarbeide vesentlige produksjonskutt, ifølge Interfax.

Russland er verdens nest største oljeeksportør etter Saudi Arabia.

Dermed er det ventet at fem måneder med nedgang i prisene vil ta slutt, melder Bloomberg News.

OPEC, som står for mer enn 40 prosent av verdens oljeproduksjon, kan komme til å redusere produksjonen med 2,5 millioner fat hver dag, spådde milliardæren Boone Pickens i går.

- Det ser ut som om 40 dollar er et massivt støttepunkt for oljen. Jeg venter at OPEC kommer til å gjøre noe stort, det er ikke noe alternativ å ikke foreta seg noe, sier seniortrader Robert Laughlin hos MF Global Ltd i London til Bloomberg News.

Desember-kontrakten på nordsjøolje stiger 4,29 prosent i ettermiddag, og handles for 43,43 dollar fatet på råvarebørsen i London.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken