Gå til sidens hovedinnhold

Oljeprisen til ny bunn

Oljeprisen har onsdag kveld falt til det laveste nivået på halvannet år, etter en ny lagerrapport.

HOUSTON (NA24): De amerikanske lagrene av råolje og raffinerte produkter gir denne uken motstridende signaler. Lagrene av råolje falt mer enn ventet, mens lagrene av destillater og bensin steg mer enn ventet, og markedet ser ut til å legge mest vekt på det siste.

Lagrene av råolje falt med 5,0 millioner fat til 314,7 millioner fat. Markedet hadde ventet et fall på 1-2 millioner fat, ifølge rapporten fra det amerikanske energidepartementet.

Bensinlagrene økte derimot med 3,8 millioner fat til 213,3 millioner fat, en større økning enn forventningen på 2-3 millioner fat. Lagrene av destillater, som omfatter diesel og fyringsolje, steg med hele 5,4 millioner fat til 141,0 millioner. Her var det ventet en økning rundt 2 millioner fat.

En parallell rapport fra bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute viser de samme hovedtrendene, men utslagene er enda større enn i departementets rapport.

De motstridende signalene i rapporten gjorde at oljeprisen svingte litt hit og dit, men snart etablerte trenden ser nedover utover onsdag kveld.

Prisen er for et fat nordsjøolje for levering i februar er onsdag kveld nede i 53,20 dollar, mot 54,20 dollar da tallene kom. På en drøy uke har prisen falt fra over 60 dollar.

I tillegg til at lagersituasjonen er bekvem, er det betydelig usikkerhet rundt OPECs evne til å gjennomføre varslede produksjonskutt.

Dagens pris er den laveste siden sommeren 2005, før en rekke faktorer, blant annet orkanødeleggelser av oljeinstallasjoner i Mexico-golfen, bidrog til å sende prisene til høyder få hadde ventet.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem