Gå til sidens hovedinnhold

Oljeprisen under 40

Prisen på olje falt på ny til under 40 dollar fatet etter fallende etterspørsel i Asia.

Oljeprisen fortsatte nedover for andre dag på rad ved råvarebørsen i New York på spekulasjoner om at de verdensomspennende nedgangstidene vil få folk i Asia til å bruke mindre drivstoff.

NA24 – din næringslivsavis

Med et prisfall på 2,2 prosent, eller 86 cent, er oljeprisen tilbake til under 40 dollar per fat. På råvarebørsen i New York ligger oljeprisen på 39,05 dollar per fat for olje levert i februar, ifølge Bloomberg.com.

Nedgang i Japan
Tall fra Japan og Sør-Korea viser at oljeimporten i de to store asiatiske økonomiene falt i november. Dermed kommer spekulasjonene om at den globale resesjonen vil redusere etterspørselen etter olje i Asia, og dermed underminere OPECs kamp for å holde prisene oppe ved å innføre massive produksjonskutt.

- Selv om OPEC kutter, og du får en «bearish» etterspørsel, da trenger du ytterligere kutt i etterspørselen, sier Mark Pervan ved Australia & New Zealand Banking Group til Bloomberg.

Oljelagrene er også på vei oppover i USA. Det er anslått at de økte med 900 000 fat forrige uke. I morgen kommer fasiten fra energidepartementet i Washington.

Verdensomspennende fall
De kraftige problemene for de amerikanske bilgigantene, kombinert med gårsdagens meldinger om Toyotas problemer, bidrar heller ikke positivt på oljeprisen.

- Toyotas problemer understreker problemene vi ser i verden i dag. Nedgangen i forbruket til konsumentene blir ikke bare følt i USA, det får effekt over alt, sier Jonathan Kornafel, direktør for Asia ved Hudson Capital Energy i Singapore, til Bloomberg.

Prisen på nordsjøolje falt også. Brent blir nå handlet til 41 dollar er fat på råvarebørsen i London.

Reklame

Nå er United-legenden ambassadør for norske fans

Kommentarer til denne saken