Gå til sidens hovedinnhold

Oljeprisen under 50 dollar

Oljeprisen har kommet under en ny runde med press torsdag.

Prisen på nordsjøolje fikk en ny knekk torsdag ettermiddag i kjølvannet av de ukentlige arbeidsløshetstallene fra USA. Tallene viste den høyeste antall kontinuerlige arbeidssøkende siden 1982.

NA24 - din næringslivsavis

Ved 14.45-tiden torsdag ble et fat nordsjøolje for levering i januar omsatt under 49 dollar. I tillegg til makrotallene har oljeprisen tidligere torsdag fulgt bevegelse i aksjemarkedet, hvor fallene har fortsatt i takt med stadig mer depressive utsikter for verdensøkonomien.

Oljeprisene er nå på de laveste nivåene siden mai 2005. i New York er også Nymex-kontrakten for januar på vei mot den viktige psykologiske grensen på 50 dollar fatet. Fokuset i oljemarkedet ser dermed ut å fortsatt være på videre nedjusteringer i etterspørsel, fremfor raslingen til OPEC-landene om ny kutt i tilbudssiden.

Investeringsbanken Goldman Sachs oljetradingavdeling gikk i dag til det skritt å stryke alle sine anbefalinger, da de ikke lenger kan se noen signifikant oppsidepotensial på kort sikt.

- Volatiliteten i de siste ukene har i hovedsak vært på nedsiden og presset på oljekomplekset har økt, skriver analytiker Giovanni Serio i Goldman Sachs i en rapport torsdag, melder Dow Jones Newswires.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs

Kommentarer til denne saken