Gå til sidens hovedinnhold

- Oljerekorder kan ryke

Oljeanalytikerne mener toppnoteringene for oljeprisen står for fall

- Hvis ettermiddagens lagertall fra USA viser fall kan toppnoteringen for oljeprisen stå for fall, sier oljeanalytiker Benny Clausen i Norwegian Oil Trading til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

På gulvet i råvarebørsen i New York har oljeprisene for WTI-kvaliteten vært helt oppe i 81,51 dollar fatet og prisene har brutt over 82 dollar i løpet av onsdagen.

Lagertall
Amerikanerne har brukt lagertallene som en buffer for oljeprisen. Lagrene har sunket kraftig den siste tiden og det presser oljeprisen, siden det ikke kommer ny kapasitet.

- Nordsjøoljen har ligget høyere i pris enn den amerikanske olje WTI, men siden lagertallene har sunket er prisen WTI blitt høyere priset, sier Clausen.

Onsdag klokken halv fem norsk tid kommer en rapport om tilstanden der borte.

- Jeg tror lagertallene faller kraftig, og det løfter prisen, sier oljeanalytiker Tina Saltvedt i Nordea til NA24.

Hun legger til at konsensus er at råolje og bensin faller, og at destillerte produkter som diesel vil stige noe.

Økt forbruk
Den amerikanske sentralbanken satte tirsdag ned styringsrenten, som er den toneangivende renten, med 0,5 prosentpoeng. Dette stimulere økonomien, og etterspørselen etter olje for verdens største konsument av olje.

- Det stimulerer til økt konsum, og bidrar til å presse prisen på olje- og oljeprodukter, sier Saltvedt.

De amerikanske børsen tok raskt signalet og noterte en børsoppgang på 2,5-2,9 prosentpoeng tirsdag. Oslo Børs korrelerer i takt onsdag og har i øyeblikket et opp 2,5 prosentpoeng.

Sjekk NA24s egne olje og råvare sider her

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?