Gå til sidens hovedinnhold

Den råtne toppfotballen

Når selv Enga drar under 6000 tilskuere mot Viking, er toppfotfoballen blitt en røyksopp. Som liten elska vi å klemme på dem for å høre piffet og se røyken som steg opp. Folk er antageligvis møkk lei av bortskjemte drittunger som krever millionlønninger bare for å stå opp om morran. Aldri tidligere har pengene rent inn i fotballen i striere strømmer, aldri har norsk fotball prestert dårligere. Landslaget er kun hakket bedre enn Langtvekkistan. Da fotballrevolusjonen inntrådte på 90-tallet dro norske fotballspillere med gode holdninger i hopetall på vikingtokt til England. Nå er det bare noen hårgeleer igjen der borte, pluss den staute Brede Hangeland.

Ingen fotballspiller fortjener mer enn en million i lønn.
De trener et par timer om dagen, har ingen utdannelse, har kun ansvar for seg selv, og har hovedansvaret for klubbenes elendige økonomi. Klubbene har også selv ansvaret. Administrasjonen har est ut som dopa gjærbakst. Det er ikke rart når alle spillerne skal få sin personlige trener, og selvfølgelig må klubbene ha et par medierådgivere for å håndtere lokalavisa. Det er mange som vil leve av fotballen, og da blir det fort et uforenlig spik mellom utgiftene og inntektene. Fotballklubber løser det veldig enkelt. 20 millioner i minus på budsjettet sier du? Da setter vi spillersalg lik 20 millioner.

Ingen bør gråte når klubbene detter som korthus rundt oss.
Ut av ruinene vokser det nye klubber med tung egenrekruttering, gode holdninger og sterke røtter inn i lokalsamfunnet. Fotballen har rykka tilbake til start. Spillerne blir igjen working class heroes og staute forbilder for oppvoksende ungdom. Lokalsamfunnet vrister seg løs fra tidsklemma og stiller igjen opp når klubben trenger hjelp. Når klubben og lokalsamfunnet danser i takt er det som om selve livet står opp og danser. Fotballklubben viktigste misjon er å få lokalsamfunnet til å gløde. Ingen andre kan gjøre det på samme måte.

Vi må aldri glemme at fotball handler om sterke følelser, ikke fete lønningsposer.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn