Gå til sidens hovedinnhold

Seriefinalen i dag

Oslofotballen er ikke en messe verdt for tiden. Skeid har ikke vunnet siden middelalderen, Lyn har misforstått helt, siden de leder tabellen nedenfra fra med en maratondistanse, og Enga med alle sine kjøpemillioner har ansatt så mange i administrasjonen at den venste hånda ikke vet hva den høyre gjør. Gud vet hva de driver med alle de ansatte på Valle. Speller fotball gjør de i i hvertfall ikke.

Da er det enda godt for Oslofotballen at Oslos gamle dame, Frigg, reiser seg igjen. Det ryktes at selveste tidsånden, den filosofen Helgel så i Napoleon skikkelse da han ridende på en hvit ganger invaderte Hegels hjemby, nå er i fullt firsprang nordover mot danskebåten og Oslo. Du skjønner at et nytt kapittel i Oslohistorien skal skrives, nå som tidsånden er på vei til Fort Marienlyst for å rekke seriefinalen mot Grorud på lørdag.

Det bor røffly seks milliarder mennesker på jordkloden.
Hvert eneste sekund møtes toppledere, noen blir skutt, barn blir unnfanget, og historie oppstår. Men ingen begivenheter i hele verden er viktigere enn seriefinalen nå på lørdag. Det er nemlig ikke tilfeldig at tidsånden hjemsøker oss. Ikke bare skal indre vest, fra Akerselva til Frognerkilen, endelig få sin anerkjennelse som der Norges historie har blitt utformet. På mange måter ligger verdens fremtid også i Oslos indrefilet. Friggland er toleransens bydel. Her skilles det ikke mellom Kong Salomon og Jørgen Hattemaker eller om slekta di kan spore røttene tilbake til Djengis Khan eller Harald Hårfagre. Så lenge du oppfører deg som folk får du total respekt.

Vinner vi kampen?
Vel på to sesonger har vi kun avgitt to poeng på Fort Marienlyst. I år har vi feid banen med alle lagene. Til og med i siste kamp, der de målkåte spissene våre, Trippel-Aksel og Legenden Tønne var ute, sto Trippel-Markus fram og putta tre. Fortet har vist seg uinntagelig selv når apachene kommer. Denne lørdagen har vi spesialbestilt «frekke finter, fart og driv». Vi skal være så mange og synge så høyt at de Le Corbusier-inspirerte blokkene rundt banen skal falle i ruiner slik Jerikos murer gjorde.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera