Gå til sidens hovedinnhold

Shakedown i Friggland

Av Erling Fossen

Det er nesten så man blir religiøs når man ser på de siste ukers hendelser i Friggland. Når sommerferien tok oss, lå vi fem poeng foran Ullern på andre, og de fleste av oss befant oss i skyene der fotballens storheter, enten det er Rosenborg eller Liverpool, befinner seg. Champiopns League neste. Så ble det kladdeføre og vi ble godvenner med gresset, og ikke skyene. Trener Vikan dro på ferie til Egypt og fikk malaria, blodforgiftning, salmonella og det som verre var og svevde mellom liv og død på Ullevaal i flere uker. Ute på banen spilte vi som hodeløse høns, og vips, på et punkt var Ullern ni poeng foran oss. Men så snubla Ullern mot Vestli, mens Frigg er tilbake på vinnersporet, og før siste kamp ligger de bare tre poeng foran oss. Dvs. hvis Ullern taper mot Heming i siste kamp, og vi vinner mot Kurer, er det vi som vinner avdelingen.

Frigg Oslo FK har på en uke gått fra å sniffe gress via knestående til oppreist før vi i neste uke skal strekke hendene over hodet i seiersjubel. Det er så dramatisk at vi ser konturene av Hitchcock der han sitter ved guds høyre hånd og hvisker han i øret. Jeg skjønte hvor viktig opprykk er for den gamle damen i går når 20 friggere, inkl. styreformennene de siste 20 år og tidligere landslagsspillere, hadde lina opp i kuldehullet ved Gråkammen de kaller Hemingbanen. Det er så mye lengsel i friggernes øyner. Så mye sovende storhet som bare venter på opprykk og bedre tider.

Det er på tide at Frigg overtar regien selv. Herved er det bestemt at forløsningen skjer tirsdag 14. oktober kl. 18.45 på Tørteberg Arena. Vi garanterer for festfotball og jubalong, og for å psyke ut de følsomme pappaguttnervene i Ullern har Friggløvene, anført av sjefsløve Bolek Gleichgewicht, bestemt seg for å dra på Ullernkampen og synge Friggsanger. Det kommer til å bli grisete. Omtrent som i den amerikanske valgkampen der silkehanskene nå definitivt er tatt av. For alle dere i Friggland er valget enkelt på tirsdag. Ta på superundertøy. Fyll opp buksene med kioskpenger, ifør dere noe blå og hvit stripete, putt en IFA i munnen, og vær med på den viktigste festen i Friggland i 2008. Seiern er vår.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene