Gå til sidens hovedinnhold

- Om jeg vinner blir Oprah visepresident

Barack Obama kommer med en spesiell uttalelse.

Barack Obama, presidentkandidat for demokratene, sier at han vil utnevne talkshowvertinnen Oprah Winfrey til visepresident, om han skulle vinne valget.

NA24 - din næringslivsavis

Utsagnet må likevel tas med mer enn en klype salt. Det ble nemlig fremsatt på Late Show med David Letterman, et annet populært amerikansk talkshow.

Barack-tober
Obama spøkte også med at han ville omdøpe oktober til «Barack-tober».

Videre ga han et spark til Bush-administrasjonen. Presidentkandidaten sa han ville gjeninnføre den korrekte uttalen av «nuclear», som Bush til stadighet uttaler feil.

Vennligere var han mot Mitt Romney, som stiller for republikanerne. Han uttalte at Romney ville bli utnevnt som ”minister for god smak”, og henspilte på at motstandere alltid er ulastelig kledt, dog på grensen til det overdrevent glatte.

Et nikk til Oprah
Sammenlignet med de andre vitsene har kommentaren om Oprah mer av en seriøs kjerne. Den innflytelsesrike talkshowvertinnen, som regnes som en av verdens mektigste kvinner, har åpent støttet Obama på showet sitt.

Den kvinnelige milliardæren stilte opp sammen med Obama på flere steder i løpet av valgkampen i staten Iowa – som presidentkandidaten vant. Hun er også aktiv i forbindelse med valget i South Carolina, som holdes på lørdag.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted