(SIDE2): Omer Bhattis navn vil nok for alltid være uløselig knyttet til hans relasjoner til verdens største popstjerne, Michael Jackson. Etter å ha gjort opptredener som «Mini-Michael» som barn, møtte Bhatti popkongen for første gang i Tunis i 1996, og på et tidspunkt flyttet Omer og hans familie til Jacksons sagnomsuste Neverland-ranch for å bo der.

Navnet er O-Bee
I disse dager bor derimot 23-åringen, som nå kaller seg O-Bee, i Norge. Sist vi så noe til ham var under et VG Lista Topp 20-show for noen år siden. I mellomtiden har Jackos gode venn både jobbet som dansepedagog for barn og unge og drevet en klesbutikk i Trondheim sammen med en kompis.

- Ja, det har blitt litt av hvert. Men hovedfokuset mitt har alltid vært dans og nå også rapping. Jeg liker å være kreativ selv, men min forrige manager tok fra meg gnisten en stund. Han pratet mye, men gjorde dessverre ikke så mye annet, forklarer Omer til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Dansende rapper
Lørdag 16. mai skal Bhatti gjøre sin første opptreden som O-Bee på et arrangement i regi av mixstore.no, hvor nettopp Michael Jacksons comeback skal feires på utestedet Fugazi i Oslo.

- Dette showet blir en slags forsmak på hva folk kan vente seg i fremtiden. Dans har alltid vært en del av hiphop-kulturen, men det er ingen som har kombinert de to på den måten jeg ønsker å gjøre det. Det er vanskelig å forklare helt konkret hva jeg skal gjøre, men både dansing, rapping og illusjoner vil være en del av pakka, sier O-Bee hemmelighetsfullt.

- Vil publikum få se en aldri så liten moonwalk også, kanskje?

- Hehe, nå har jeg ikke gjort noe Michael-dansing på 12-13 år. Men helt på slutten av showet blir det nok en liten tribute til ham ja, smiler Omer.

- Folk er dumme om de tror på media
Bhattis forhold til pressen har til tider vært anstrengt, og når man tar i betraktning hans nære vennskap til «Jacko» i oppveksten, er det kanskje ikke så veldig rart.

- Hvordan føltes det å være assosiert med Michael etter pedofili-anklagene?

- Media var veldig kjipe, og det er mye derfor jeg ikke ønsker å snakke så mye om Michael nå. Problemet var først og fremst at alle vridde og vendte på det jeg sa i intervjuer, og folk er dumme om de tror på det de leser i media. Negative greier blir alltid blåst opp av pressen, mens de positive tingene i livet mitt er de ikke like interessert i, sier han.

- Men du forstår vel at folk blir nysgjerrige når du er kompis med verdens største popstjerne?

- Selvfølgelig forstår jeg at det er interessant! Jeg hadde helt sikkert vært like nysgjerrig selv om det var noen andre som var venn med Michael. Men mitt forhold til ham er en privatsak, slik jeg ser det.

Vil stå på egne bein
Bhatti er kanskje særdeles ordknapp og tilbakeholden når han blir spurt om sitt nåværende forhold til Michael Jackson. Men O-Bee prater mer enn gjerne om hvor viktig det er for ham å stå fullt og helt på egne ben som artist.

- Det var Michael som inspirerte meg til å danse som barn, og den perioden av livet mitt vil alltid være en del av meg. Jeg ville ikke byttet bort den tiden for alt i verden. Men jeg ønsker for eksempel ikke å benytte meg av hans kontaktnettverk i musikkbransjen. Jeg gjør min greie, og kunne for eksempel aldri meldt meg på «Norske Talenter» eller «Idol» for å slå gjennom. Musikk og dans er noe jeg må gjøre. Det er som terapi for meg, og absolutt ikke noe jeg driver med for berømmelsens del, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

- Tar meg god tid
O-Bee innrømmer gjerne at han allerede er i gang med å jobbe mot plateutgivelse, men 23-åringen ønsker ikke å stresse med noe som helst.

- Jeg vil ikke gi ut noe bare for å gi det ut. Derfor tar jeg meg god tid og jobber mye med musikken. Når jeg en gang skal gi ut skive, vil jeg at det skal være noe jeg kan stå for, forklarer han.

Hans gode venn Michael Jackson har også etter hvert blitt en artist som ikke har stresset seg ihjel de siste årene. Men Omer tror Jackos nært forestående live-comeback i London vil bli en megasuksess.

- Hva han og jeg snakker om er som sagt en privatsak. Men jeg kan garantere at han er i mer enn god nok form til å gjøre mange konserter på rad, avslutter en smilende O-Bee.

Følg med på O-Bees nye hjemmeside som lanseres fredag 15. mai for videosnutter, musikalske smakebiter og hva som ellers skjer i den ferske rapperens karriere.