Gå til sidens hovedinnhold

Synes du dette ligner?

One Calls nye reklamefilm får kritikk for å ligne en NRK-sketsj.

(SIDE2:) One Call lanserte i går sin nye reklamefilm. Her ser vi en ung mann i militæret, som blir ringt opp av kjæresten sin. Hun sier «Jeg elsker deg», og mannen får store problemer med å skulle si de tre ordene tilbake foran alle kameratene.

Filmen ble første gang vist på kino i går, og vil bli vist på TV fra og med juli.

Se reklamefilmen her:

HTML EMBED

- Dere har bare kopiert
Allerede kort tid etter at reklamefilmen ble lagt ut, fikk One Call kommentarer om at ideen minner om en sketsj fra 2005, vist i NRK-programmet «Typisk norsk».

- Dere har bare kopiert denne... skriver én, mens en annen skriver: i

- Morsom, ideen er riktig nok vel lik en video som ble vist til Typisk norsk på NRK.

I den nevnte filmen, «De vanskeligste ordene i verden», møter vi en kvinne (Ane Dahl Torp) og en mann (Aksel Hennie). Mannen skal reise til militæret, og kvinnen stopper ham. Etter litt fomling, får hun sagt at hun elsker ham. Men mannen sliter med å få sagt det samme til henne og roter seg bort i svaret.

Se videoen her:

HTML EMBED

- Veldig forskjellige
One Call avkrefter at de har latt seg inspirere av filmen:

- I One Call har vi alltid gått våre egne veier når det gjelder reklame, så å kopiere en slik sketsj vil ikke være så veldig aktuelt for oss, sier markedssjef Albert W. Arli til Side2.

- Verken vi eller vårt reklamebyrå har sett denne sketsjen tidligere. Og selv om det er noen likehetstrekk mellom de to filmene, så syns jeg de er veldig forskjellige, sier han.

Han påpeker at filmene også har ulike poenger, setting og gjennomføring.

- Vår mann i teltet tør ikke si «jeg elsker deg» fordi alle i teltet ser på han, en situasjon vi tror mange kjenner seg igjen i, sier han.

Hva synes du? Er filmene like eller ulike? Diskuter under!

Reklame

Hev smaken på grillmaten på 1-2-3

Kommentarer til denne saken