(SIDE2): - Og så sto jeg der med glass overalt rundt meg.

Verden har rast ned i hodet på OnklP eller Pål Tøien denne morgenen, og det er bokstavelig talt. Da han skulle svinge på seg jakka i morgentimene, traff metallspennen lyskolben i taket. Det har gått bra mange ganger før. Ikke i dag.

- Så beklager at jeg er sein, ass, sier Tøien til oss og til partner Johnny Engdal Silseth, eller Jaa9.

Alltid vært profesjonelle

Men sein og sein fru Blom. Klokka har så vidt passert ni om morgenen, og om ikke Johnny eller Pål er duggfriske, er de like våkne som resten av verden. Noe har skjedd i OnklP og Jaa9s univers. Eller kanskje ikke.

(Saken fortsetter under bildet)

- Dette er jo nesten vanlig kontortid for vanlige folk, spøker Pål.

- Men vi har alltid vært profesjonelle når det gjelder musikken. Det er bare i privatlivet det ikke alltid har gått helt på skinner, legger Johnny til.

Saken er vel at både Tøien og Silseth er to av Norges mest arbeidssomme artister. Er det ikke de to som turnerer, er det OnklP og De Fjerne Slektningene, som Johnny også er en del av. Ser man på turnélisten fremover, er de to på veien til langt utpå høsten i en eller annen konstellasjon. Men alltid sammen.

Når vi møter dem, er det hip hop-duoens åttende plate med den passende tittelen «Føkk ferie» som er årsaken. Og etter møtet skal de øve på sleppkonserten på Rockefeller torsdag 30. april.

(Saken fortsetter under bildet)

Aldri tid til ferie

- Det er første gang. Vi har alltid sett på det å øve for de som «ikke kan det», men vi har skjønt nå at det kanskje gjør oss bedre, sier Johnny. Dessuten vil nok keyboardisten og trommisen sette pris på det.

Egentlig har oppløpet til «Føkk ferie» startet for lenge siden for de to gutta. I helgen fikk «Vestlandet kjørt seg» (OnklPs ord) og aldri før har gutta vært så fullbooka fremover. Det skyldes den enorme interessen, hyllesten og godheten som ble OnklP til del med den hyperærlige «Styggen på ryggen» og hans deltakelse i «Hver gang vi møtes».

- «Styggen på ryggen» sparket inn absolutt alle dører i landet her, sier Johnny. Nå digges OnklP og Jaa9 av alle fra bestemødre til små unger. De ser det på publikum på konsertene.

«Fint, men litt flaut», humrer de. Og absolutt velkomment.

- Det virker som om det er flere folk som hører etter. Vi har en lang og tro tjeneste. Jeg har vært på TV-en og folk setter pris på det vi har laget, sier Pål.

(Saken fortsetter under bildet)

Allemannseie

Han sier «Hver gang vi møtes» kom helt som han hadde håpet. Han seilte inn i programmet med «Styggen på ryggen» på skuldrene og en helvetes personlig konkurs fra kemneren. Og var seg selv. Norge elsket ham og musikken til ham og Jaa9.

- Jeg tenkte å holde det på dette nivået nå. Det er helt greit! Det er deilig å våkne opp blid og fornøyd. Dette må være tidenes U-turn. Nå har jeg noen tusenlapper igjen på den gjelda, så er jeg fri. Jeg trengte for min egen del å få fikset på imaget. «Hver gang vi møtes» brakte med seg helt klart bare positive ting. Dessuten har det vært et bra springbrett til vårt nye album, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Johnny selv synes makkeren fortjener alt godt, og synes det var helt kult at det ble OnklPs kjendisparty alene.

- Sinte alenemødre

Og det var da det var Pål Tøiens tur til «å bli hyllet» i programmet at han lot ordene falle.

- Jeg skjønner ikke at folk lager unger når de ikke har alt på stell

Eller han sa:

- Når den dagen kommer, skal alt være på stell for dem. Det er for meg en «no brainer». Jeg skjønner ikke at folk lager unger når de ikke har alt på stell. Det har vært ti tøffe år, der det har vært trangt og tidvis vanskelig.

LES MER:Da det så mørkest ut, fikk OnklP ekstra krefter

Side2 la ut klippet med en liten tekst til som en «teaser». Og selv vi skjønte ikke at det skulle ta sånn av. Uttalelsen medførte et skred av godord, delinger på sosiale medier og en kommentarstorm vi sjelden har sett maken til.

- Og masse sinte alenemødre, sier Pål. For ordens skyld, det er ingen kvinnefiendtlige låter på «Føkk ferie».

LES MER: OnklP får nettet til å koke

- Men altså; jeg satt der og de andre kjendisene pressa meg på dette med unger og sånn. Og jeg snakket bare for meg sjæl. Det var ikke ment å være noen statement. Men jeg ser at det er en av de fem mest delte sakene i år, av alle saker som deles. Den og duetten «Fru Johnsen» med Inger Lise Rypdal, det er vel ikke verst, humrer han.

SE PÅL SYNGE FRU JOHNSEN:- Fy søren, så tøft!

(Saken fortsetter under bildet)

Onkl’en selv var syk og fikk ikke med seg helt at han traff en (sår) nerve, men Jaa9 gjorde det. Og det ble til singelen «Alt på stell».

Misforståelser

- Da jeg leste i kommentarfeltene så jeg at folk diskuterte alt mulig. Noen tolket utsagnet på en måte, andre på en helt annen måte. Så jeg tenkte; «Dette handler jo om kommunikasjon», sier Jaa9 til Side2.

Og derfor teksten «Jeg vil at du skal tenke det jeg tenker og føle det jeg føler når jeg tenker det jeg tenker og føler det jeg føler».

SE VIDEOEN TIL ALT PÅ STELL

- Jeg tror kanskje det hjelper at det er vi, to typer med cap’n på snei, som sier det, og ikke sosiologer i lange kronikker, sier OnklP.

Men det er ikke bare kommunikasjon, unger og kjærlighet duoen tar for seg. Mens vi sitter og snakker, er den nye singelen «Weissflog» på vei ut. Den handler om da skihopperen viste fingeren til OL-publikummet. Det er 21 år siden, men gutta fra Lillehammer har – ikke – glemt – det.

Ellers «Føkk ferie» inneholde mer av OnklP og Jaa9, med produsenter som nye Sorte Beats, Ralph Myerz og Jaa9 selv.

- Slutta å gå på byen

- Vi har ikke den ene låta på skiva som ødelegger for alle de andre låtene, denne gangen, opplyser OnklP. Det er ikke vits i å provosere for provokasjonens skyld. De har skjønt at de klarer det helt fint. Uansett. Men Pål og Johnny er i et bedre driv enn på lenge. Så får man bare ta kjendistilværelsen for det den er.

- Det er blitt en helt annen greie å gå på butikken, og jeg har slutta helt å gå på byen her i Oslo. Jeg er blitt mye mer glad i stillhet, jeg tålte ikke mye av det tidligere, sier Pål Tøien.

- Det er absolutt noe jeg hadde trodd jeg skulle høre, flirer Johnny.

LES OGSÅ:- Har kommet ut i lyset og viser seg å være et geni

HØR OG SE WEISSFLOG HER