Gå til sidens hovedinnhold

Start et kjærlighetseventyr

Leter du fortsatt etter en kjæreste? Kanskje det er på tide du virkelig gjør noe med saken..

(SIDE2): Kanskje synes du det er litt trist å feire julen nok en gang som singel, eller kanskje har du kommet enda lengre og ønsker å realisere familiedrømmen. Uansett har du gitt opp håpet om å møte noen ute på byen, og du kjenner ingen i nær omkrets som du vil bli introdusert for. Kanskje er det på tide å prøve online dating?

Prøv online-dating her!

Er du fortsatt av dem som ikke tror online dating er noe for deg, vil det kanskje overraske deg å høre at 350 000 nordmenn har funnet veien til Norges største datingtjeneste på nettet, og det er jo bare på en slik tjeneste. Kast deg ut i nettdatingen du også, men styr unna disse fallgruvene hvis du er på utkikk etter noe mer enn en flørt.

Feil nr. 1: Du dater flere enn tre personer i uken
Kanskje er det lenge siden du har vært på date med noen, og du ønsker å ta igjen for tapt tid. Eller kanskje du har lyst til å gi alle som sender deg en mail sjansen. Det er klart at det i begynnelsen kan være fristende å fylle timeplanen med dater. Erfarne online datere advarer allikevel mot å ha for mange dater på en uke, fordi du da ikke rekker å bli kjent med noen.

Journalisten Rebecca fra North-Carolina erfarte akkurat dette, og klagde over at det ble slitsomt, fordi hun måtte løpe fra date til date, uten virkelig å bli kjent med noen. Moralen her er altså at det er bedre å gi de du først går ut med en virkelig sjanse, enn å gå på tusen dates i håp om å finne den rette.

Feil nr. 2: Du sender samme standard-mailen til alle
Menn gjør denne feilen hele tiden - de forfatter en standardmail som de kopierer og sender ut til alle. Alle kvinnene som mottar mailen derimot forstår fort at hun er offer for spam, og det er ikke spesielt sjarmerende. Dessuten er det ikke verdt det, dersom du har håp om å finne ekte kjærlighet.

«Dersom du ut ifra hennes profil, ikke føler at dere egentlig er et par, så er dere nok heller ikke det» sier Dave Wygant, forfatter av boken «Always Talk To Strangers: 3 Simple Steps To Find The Love Of Your Life». «Å spamme mange med samme e-post, fungerer ikke. Les heller profilene godt, og finn en du tror du kan, og har lyst til å sjarmere», anbefaler han videre.

For å få svar bør du skrive personlig. Hvorfor skal akkurat hun ta kontakt med deg? Det betyr allikevel ikke at du må skrive en lang mail. Gjør det kort, men altså personlig.

Feil nr. 3: Du forventer umiddelbar suksess
En datingtjeneste gir deg tilgang til mange single mennesker på et sted, men det garanterer ikke suksess. Selv om du har blitt medlem betyr ikke det at du uten videre kommer til å møte noen. Alyssa Wodtke som har skrevet boken «Truth, Lies, and Online Dating: Secrets to Finding Romance on the Internet» forteller at hun selv kom til et tidspunkt hvor hun fikk nok, og bestemte seg for å ikke bruke like mye tid på det. Hun roet ned aktiviteten og fant mer glede i tjenesten, da den ikke lengre kontrollerte livet hennes.

For noen kan det bli litt mye, og særlig dersom man bytter ut jobben med datingaktivitet online. Ikke vær tilgjengelig hele tiden, men logg deg inn en gang om dagen, eller annenhver dag, for å sjekke om du har fått svar på noen av dine velforfattede mail. Sjekker du mailboksen ti ganger om dagen får du mange skuffelser, og da er sjansen for å gå lei mye større.

Rask suksess på Norges største datingsamfunn!

Feil nr. 4: Å sjekke ut nye profiler blir en besettelse
Å være konstant online og hive seg over nye profiler så fort de kommer på er en dårlig strategi. De første dagene noen registrerer seg på en datingtjeneste får de nemlig mange henvendelser. Derfor kan det være lurt å ikke kaste seg over «nybegynnere» så fort de er kommet på. For det første risikerer du å skremme de bort, og for det andre er risikoen stor for at din mail bare blir en i mengden. Slipp de andre ulvene til, men merk deg nicket slik at du kan gå tilbake senere for å ta kontakt da, om du fortsatt er tilgjengelig og interessert.

«Det er et maraton men ikke sprint», sier datingcoachen Marc Evan Katz. «Der er jo ikke slik at du bare har en måned på deg, til å finne deg en kjæreste. Trekk pusten dypt og begrens dine logins på siten til kun en eller to ganger per dag».

Feil nr. 5: Du går på date fordi du liker å bli spandert på
Det høres tullete ut, men det finnes en del kvinner som ville gått på date, bare fordi de liker å spise på restaurant og det å bli spandert på. Det høres kanskje fint ut, og særlig dersom du er blakk, men allikevel kan det ikke anbefales.

Dersom du går ut med en du egentlig ikke liker så godt, er sjansen stor for at kvelden blir mislykket. Kommer dere ikke godt overens slipper dere fort opp for samtaleemner, og kvelden vil by på flere tause øyeblikk enn du kanskje hadde regnet med.

Dersom du bare har lyst på et godt måltid er det bedre å invitere seg selv til en venn, eller ta en tur hjem til mamma og pappa. Da unngår du å gi deg selv dårlig samvittighet, i tillegg til at du sparer et menneske for å bruke penger unødvendig. I tillegg er det ren og skjær folkeskikk, og det finnes nok av de som ikke vet å oppføre seg.

Ennå ikke overbevist - få flere tips her!

Ta personlighetstest og få hjelp til å finne partner!

Kommentarer til denne saken