17. juni 2010 er datoen å markere i kalenderen. Da lanseres OnLive i USA, skriver Eurogamer.net.

Les også:Blir dette spillfremtiden?

Det er det nyopprettede spillselskapet med samme navn, OnLive, som har utviklet systemet. De hevder at du ved hjelp av en god bredbåndslinje kan spille et hvilket som helst PC-spill.

Ny informasjon bekrefter at eieren av et OnLive-system får tilgang til PC-spill fra utviklerne 2K, EA, THQ, Ubisoft og Warner Bros. Du spiller ved hjelp av OnLives egen kontroll.

Overlegent system

Teknologien gjør både PC-er og konsoller som Xbox 360, PS3 og Wii overflødige som spillmaskiner ved å streame data til Windows- og Apple-plattformer samt TV-er via en bredbåndslinje.

På den måten kan du vise innhold på den skjermen du selv ønsker uansett hvilket format spillet ble utviklet for. For å sende informasjonen til en TV-skjerm, kreves i tillegg en «mikrokonsoll» på størrelse med en kortstokk, skriver Edge Online.

Månedsbetaling

Eurogamer melder at spillere må betale et fast månedsbeløp for å benytte seg av systemet. Det er planlagt spesialtilbud og lengre betalingsavtaler i fremtiden.

Foreløpig ser det ut til at kostnaden vil være 14.95 USD. Det vil si cirka 90 norske kroner.

Her kan du se alle bildene av OnLive
(Artikkelen fortsetter under karusellen)

1779

Når du månedsavgiften er registrert må du i tillegg betale ekstra for å kjøpe eller leie spill. De første 25.000 brukerne får 3 måneders gratis opphold. Hvor mye det vil koste å kjøpe eller leie spill er enda ukjent.

Storlansering og storspill

OnLive blir lansert i hele 48 stater i USA, og henvender seg hovedsakelig mot PC og MAC brukere, skriver Eurogamer.

Applikasjoner som eksempelvis chat, brukerprofiler og gratis demoer er selvsagt en del av OnLive.

Storspill som «Mass Effect 2» , «Dragon Age: Origins» og «Assasins Creed 2» er allerede bekreftet til OnLive-systemet.