Gå til sidens hovedinnhold

Onsdagens treningsrapport

Jobbsjansen rapporterer fra A-lagstreninga på Valle.

Sola skinner over Valle, seriestarten er rett rundt hjørnet og det knyttes stor spenning til hvordan startelleveren vil se ut mot Viking til mandag. Gutta kommer fra en overbevisende seier borte mot Sandefjord søndag og treningskampene tyder på at Vålerenga er i rute før tippeligastarten. Selvtilliten og humøret i spillergruppa er det ingenting å si på når de ankommer treningsfeltet onsdag formiddag.

Keepergruppa er først ute på feltet på dagens trening. Keepertrener Gjermund Østby samler keeperne til ulike oppvarmingsøvelser med og uten ball.

Deretter går keeperne i hvert sitt mål og det trenes på hurtig ballbehandling.

Hurtig pasningsspill

Spillerutviklerne Kaz Sokolowski og Andrea Loberto samler troppen og forklarer dagens første øvelse. Spillerne fordeler seg på feltet på flere like stasjoner hvor fokuset er pasningsspill.

Det blir terpet på oppspill, gjenlegging og pasning motsatt med høyt tempo. Kvalitet og tempo er to hovedstikkord på denne øvelsen. Det å opprettholde et høyt balltempo og å være presise i pasningsspillet.

Så deles det inn i to lag og det er klart for presspill i 16 meteren. Det legges vekt på å holde ballen i laget, mens et lag er over og presser. Det handler om å telle antall pasninger i laget helt til det blir brudd.

Det gjøres så klart for en spilldel på slutten av økta hvor det blir delt inn i to lag.

Gult lag: Kongshavn, dos Santos, Andresen, Madsen, Fuenmayor, Leigh, Farstadvoll, Nielsen, Haidar, Anene og Mos.

Svart lag: Hirschfeld, Nouri, Muri, Strandberg, Nordvik, Berre, Hæstad, Singh, Fellah, Shelton og Moa.

Det er et bra tenningsnivå under spilldelen, mange tøffe dueller og vinnerviljen er tilstede. Kaz og Andrea er engasjerte under spilldelen, de er inne i pausene og kommer med innspill. Hvem blir de elleve heldige som får innvie det nye Ullevaal-gresset mandag?

Høyreback duellen på dagens trening:

Freddy viser godt duellspill, god defensiv jobbing og en offensiv innstilling i spillet. Viser at han er taklingssterk i møte med tippeligaens raskeste spiller, Luton Shelton. Treffer godt med innleggene når han kommer i innleggsposisjon.

Amin er også villig offensiv, god i markeringen og sikker i pasningsspillet. Godt overblikk og flink til å finne løsninger i trange situasjoner.

Det blir spennende å se hvem som starter som høyreback mot Viking mandag.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken