Gå til sidens hovedinnhold

Opera Mini 4 er lansert

Få supernett på mobilen med nye Opera Mini 4.

Endelig har den endelige versjonen av nettleseren Opera Mini 4 blitt lansert, etter at betaversjonen har vært tilgjengelig siden i sommer. Dette er nettleseren som fungerer på så godt som alle mobiltelefoner med Java-støtte.

Fordelene er at programmet, i stedet for å gi tilgang til de langt kjedeligere wap-sidene, i stedet gir rask nedlasting og miniversjon av de sidene man til vanligvis besøker på PC-en.

Les også:
- Superkjapp mobilnettleser
- Firefox kommer til mobilen

Nyttige funskjoner
Programmet, som kan lastes ned gratis fra nettsidene til Opera Mini, er utviklet av det norske selskapet Opera Software, som har spesialisert seg på nettlesere til en hel rekke forskjellige enheter.

Når det gjelder mobilversjonen er det Zoom-funksjonen som er mest å skryte av. Denne brukervennlige funksjonen lar brukerne zoome inn og ut på sidene for å få tilgang til akkurat det innholdet som er interessant.

Ved å velge såkalt Small Screen Rendering vil bildet nedjusteres slik at det ikke er nødvendig å scrolle horisontalt. Nettleseren reduserer også datastørrelsen på sidene som lastes ned, slik at det er mulig å redusere kostnaden ved mobilsurfing.

Verrsjon 4 av Opera Mini støtter nå også Opera Link, som er en plattform for synkronisering av Opera-data mellom selskapets nettlesere på andre plattformer.

Størst i verden
Opera Mini har blitt en enormt populær nettleser siden lanseringen. Nå er det 26 millioner som har tatt i bruk programmet og disse ser på mer enn én milliard nettsider i måneden.

- For to år siden introduserte vi Opera Mini for verden fordi vi ville gi nettet til brukere hvor enn de er. I dag er Opera Mini verdens mest populære mobile nettleser, sier administrerende direktør Jon von Tetzchner i Opera Software.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.