(SIDE2:) En kunne tro det var et drama fra Shakespeares dager. En kvinne gifter seg med en langt eldre milliardær, som dør året etter. En bitter arvestrid pågår i mange år etterpå. Senere føder kvinnen en datter og sønnen hennes døde tre dager senere. Deretter gifter hun seg med sin advokat, som senere er en av flere menn som hevder han er datterens far.

Men dette er ikke et skuespill renessansen. Dette var livet til den avdøde Playboy-stjernen Anna Nicole Smith.

Opera om Anna Nicole Smith
Smith døde av en overdose i fjor, 39 år gammel. Nå er operaen om hennes liv i ferd med å bli skrevet. Jerry Springer er en av personene bak operaen.

- Det er en utrolig historie, operaaktig og trist, sier manusforfatter Richard Thomas ifølge Ekstra Bladet.

Historien om farskapsstriden blir ikke med i operaen, som skal slutte med hennes uventede dødsfall. Men mye annet fra livet hennes skal synges. Operaen får premiere ved Royal Opera House i London i 2010.

- Kunne vært en såpeopera
Det er ikke alle som er like begeistret for å flytte kjendiser på operascenen.

- Det kunne kanskje vært en såpeopera, men livet hennes var allerede en såpeopera, sier Michael Kammen, professor i amerikansk kulturhistorie ved Cornell University ifølge ABC News.

Anna Nicole Smith er ikke den eneste kjendisen som har fått en forestilling oppkalt etter seg. «Jerry Springer: The Opera» har gjort stor suksess i London etter premieren i 2003.

Samme bakmann
Mer enn 425.000 personer så musikalen, som ble vist over 600 ganger på Cambridge Theater. Forestillingen er også vist i San Francisco og New York og har vunnet flere teaterpriser.

Det er Richard Thomas som står bak denne forestillingen også. Han forteller i et intervju at Springer ikke visste om musikalen før de var langt ute i prosessen. Springers studio var ikke begeistret for manuset, men TV-verten ville likevel møte bakmennene.

- Jeg sa: «Jerry, du kommer virkelig bra ut av det i forestillingen, men du kommer ut av det som død», sier Thomas ifølge Nationaltheatre.org.

Da Springer fikk se musikalen, skal han imidlertid ha blitt positivt overrasket.

Kommer til helvete
Musikalen baserer seg på TV-showet «The Jerry Springer Show».

Vi får bli med i et show med typiske gjester, som Ku Klux Klan-medlemmer, en som liker å bæsje på seg og en som drømmer om å bli stripper. Jerry Springer blir skutt av en gjest og kommer til helvete. Her fortsetter han showet, men nå med gjester som Jesus, Gud og Adam og Eva. Etter hvert spør Gud om Jerry vil hjelpe ham med å regjere i himmelen. Men i helvete er man ikke fornøyde med at Jerry forlater dem.

Britney som ballett
Britney Spears er enda en kjendis som har fått en forestilling. The Rambert Dance Company laget nylig ballettforestillingen «Meltdown». Dette er et av de fremste moderne dansekompaniene i England.

Balletten viser blant annet at Britney barberer av seg alt håret og at hun har et dårlig forhold til paparazzifotografer. Også her er musikken skrevet av Richard Thomas.

- Jeg mener dette er en virkelig moderne tragedie. Jeg ser som så mange andre et menneske som hadde så stort håp og som var elsket av så mange, og som så blir ødelagt, sier koreograf Hubert Essakow til BBC.

LES MER: Britneys trøbbel blir ballett

Den Norske Opera & Ballett har foreløpig ingen planer om å sette opp disse forestillingene.

Kilder: StageAgent, JerrySpringerTheOpera, ABC News, Ekstra Bladet, NationalTheatre.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!