Gå til sidens hovedinnhold

Oppgang på Wall Street

Håpet stiger på de amerikanske børsene.

I går stengte Dow Jones-indeksen under 10.000 poeng for første gang siden november i fjor, og stemningen var tynget av uro rundt statsgjelden i flere Sør-Europeiske land. Tirsdag åpner de tonenangivende indeksene positivt. S&P 500 stiger 1,23 prosent til 1.070 poeng, mens Dow Jones Industrial er opp 1,23 prosent til 10.034 poeng. Nasdaq stiger 1,14 prosent til 2.150 poeng

Hellas
Den 11. februar møtes lederne i EU for å diskutere Hellas planer om å å redusere underskuddet i statsfinansene, og nyheten om at sjefen for Den europeiske sentralbanken, Jean-Claude Trichet, har forlatt et sentralbanksjef-møte i Sydney en dag tidligere enn ventet har bidratt til spekulasjoner om at det vil komme en løsning i riktig retning for Hellas.

- Det største overhenget de siste to ukene har vært problemene rundt statsgjeld. Jeg tror den største driveren i markedet blir at vi får en slags løsning på problemene i Hellas, sier sjefanalytiker Arthur Hogan ved Jefferies & Co i Boston til Reuters.

77 prosent
Stemningen har også løftet seg en smule på positive analytikerforventninger. Morgan Stanley har hevet sitt syn på industrisektoren, og hevet flere toneangivende aksjer, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Mer enn 300 av selskapene notert på S&P 500-indeksen har så langt levert tall for fjerde kvartal, og 77 prosent av selskapene har slått analytikerforventningene, viser en sammenstilling gjennomført av nyhetsbyrået Bloomberg.

Coca-Cola
Før åpning la Coca-Cola-konsernet frem sin rapport for forrige kvartal. I løpet av de siste tre månedene av 2009 fikk selskapet et overskudd på 1,54 milliarder dollar. Det er en bedring fra 995 millioner dollar i samme kvartal året før. Fordelt per aksje ble resultatveksten til 66 cent fra 43 cent. Omsetningen steg til 7,5 milliarder dollar fra 7,1 milliarder dollar. Analytikerne ventet ifølge estimater innhentet av FactSet Research at resultatet ville havne på 66 cent per aksje fra en omsetning på 7,2 milliarder dollar. Coca-Cola-aksjen er opp 1,8 prosent i førhandel.

Oljekjempen Exxon stiger på Frankfurt-børsen i dag etter at prisen på amerikansk lettolje har steget til nærmere 73 dollar fatet. ConocoPhilips stiger 0,5 prosent.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken