Gå til sidens hovedinnhold

Oppgang på Wall Street

Teknologiaksjene viser vei for investorene i USA.

Børsene i New York har fått et løft like etter at handelen har åpnet.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones klatrer 0,20 prosent til 12.559,04 poeng, mens aksjene på den brede S&P 500-indeksen stiger 0,21 prosent til 1.431,004 poeng.

Det er mer fart i teknologiaksjene på Nasdaq. Indeksen blir løftet 0,53 prosent til 2.444,35 poeng.

McDonalds la frem et resultat på 1,24 milliarder dollar for fjerde kvartal 2006. Det er en oppgang fra 608,5 millioner dollar i samme periode året før. Per aksje var resultatet på 1 dollar en oppgang fra 48 cents.

Omsetningen var på 5,63 milliarder dollar i fjerde kvartal 2006 mot 5,06 milliarder dollar i samme kvartal året før.

Analytikerne hadde ventet et resultat per aksje på 61 cents og en omsetning på 5,7 milliarder dollar, viser en sammenstilling fra Thomson First Call.

Yahoo har lansert en ny søkefunksjon i forbindelse med annonsering på internett. Dermed kopierer de Google vinneroppskrift og venter å øke inntektene per sidevisning det neste året. Aksjekursen løftes rundt 5 prosent i førhandelen på Wall Street.

Investeringsvillige Kohlberg Kravis Roberts sier at de vil investere 700 millioner kroner i Sun Microsystems, samtidig som Sun leverte et langt bedre resultat enn ventet. Resultatet ble styrket av en omsetningsvekst på 7 prosent. Aksjen stiger 9 prosent.

Onsdag kveld er det klart for de ukentlige oljelagertallene fra de amerikanske myndighetene. De siste ukene har statistikken vist at oljelagrene har vært større enn hva markedet har ventet. Sammen med utsikter til lavere etterspørsel etter oljerelatert fyring har de lave oljelagertallene sendt oljeprisen ned rundt 15 prosent siden nyttår.

Frontkontraktene på referanseoljen WTI koster 54,67 dollar ved råvarebørsen i New York.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis