Gå til sidens hovedinnhold

Oppgang ventes i USA

De amerikanske indeksene ventes å åpne med oppgang.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Etter den kraftige nedgangen som rammet USA tirsdag spås det at investorene vil gå på handletur og handle inn billige aksjer onsdag. Etter at Asia falt markant natt til onsdag har de europeiske aksjene vist muskler og fått til små oppganger på de fleste børsene.

NA24 - din næringslivsavis

På en dag uten spesielle økonomiske nyheter i vente spås det dermed at de amerikanske aksjene vil ta seg opp.

- Det vi ser her er en slags billigjakt etter det skarpe fallet i går, sier en sjefmarkedsøkonom, ifølge Marketwatch.

Futuren for Dow industrial stiger med 50 poeng til 13.145 poeng. Futuren til S&P 500 klatrer med 4,5 poeng til 1.442 poeng og Nasdaqs klatrer med 6,5 poeng til 1.914 poeng.

- Gårsdagens nedtur var en smule overdrevet ettersom minuttene fra rentemøtet indikerte at sentralbanken vil være der om nødvendig. Vi ser mot en tidlig oppgang her på short-dekning, sier sjefmarkedsøkonomen.

Mandag fikk børsen i New York en svak start på uken. Aksjene falt etter en skuffende rapport om salgsutviklingen av brukte boliger. Det har ikke vært flere usolgte brukte boliger i markedet på nærmere 16 år, og det skuffet et nervøst marked. Tirsdag ble vondt verre da det ble kjent at forbrukernes tillit ikke har falt mer siden orkanen Katrina.

I tillegg klarte ikke sentralbanken å forsikre investorene om at et snarlig rentekutt er i deres tanker. To timer før slutten slapp sentralbanken en oversikt over hvordan de tenkte ved forrige rentemøte, og investorene trålte skuffende igjennom for å se hvordan de vil tenke i forkant av neste rentemøte.

De toneangivende indeksene falt alle med over to prosent tirsdag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis