Gå til sidens hovedinnhold

Opptur for Oslo Børs

Aksjene sendes rett opp på Oslo Børs.

Følg børsen her

Usikkerheten på Oslo Børs fortsetter som stiger rett opp fra start. Hovedindeksen blir løftet 0,82 prosent til 518,42 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har hentet seg noe inn etter fallet torsdag kveld. Den amerikanske sentralbanken holdt en tale foran kongressens finanskomité og advarte mot at veksten i den amerikanske økonomien kan avta. Virkningene av høy oljepris og lav dollarkurs kan sammen med større tap i tilknytning subprime slå ut på veksten.

Situasjonen i dag er rekordhøy oljepris og rekordsvak dollar og samtidig renner det stadig nye rapporter om større tap relatert til de risikofylte lånekundene som faller inn under subprime-definisjonen.

StatoilHydro stiger 0,33 prosent til 182,50 kroner og får følge av REC som blir løftet 0,50 prosent til 302,50 rkoner.

Telenor blir løftet hele 2,16 prosent til 130 kroner og har den siste uken steget med 4 prosent i verdi. Meglerhusene JP Morgan, Instinet og UBS Waburg er det største nettokjøperne.

Oppturen fortsetter for Orkla som stiger 1,22 prosent til 103,75 kroner. Merrill Lynch er de ivrigste kjøperne står for over 30 prosent av nettokjøpene.

Rundt klokken halv 11 sendte Ekornes ut et resultatvarsel. Møbelprodusenten opplyser at de ikke klarer å leve opp til forventningene. Aksjen stuper 10,31 prosent til 100 kroner. Konsensus blant analytikerne har ifølge Ekornes ligget på 124 millioner kroner i resultat før skatt, mens produsenten av stressless vil få 81,4 millioner kroner før skatt. I estimatene til analytikerne er ikke utviklingen i valuta- og råvaremarkedet reflektert, mener Ekornes.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk