Gå til sidens hovedinnhold

Opptur på Oslo Børs

Resultatskred og stigende oljepris preger starten på Oslo Børs.

Oslo Børs stiger etter to dårlige dager.

Hovedindeksen blir løftet 0,95 prosent til 244,21 poeng. Oljeprisen har steget til over 50 dollar per fat og ligger over nivået da Oslo Børs stengte tirsdag.

Flere tungvektere er blant dem som har lagt frem sine tall etter første kvartal. Norsk Hydro forteller at historisk lave aluminiumspriser og et betydelig kutt i produksjonen har gitt svake resultater. I tillegg har de fått tap på kraftproduksjonen og dermed har de lagt frem et underskudd i første kvartal.

De venter også at andre kvartal kommer til å bli dårlig, og ser ingen bedring i markedet på kort eller mellomlang sikt.

Norsk Hydro ligger relativt faltt etter at handelen har startet. Aksjen stiger 0,17 prosent til 29,20 kroner.

Les mer: Fall for Hydro

REC har levert langt svakere topplinje enn hva markedet hadde ventet. Finansinntekter som følge av gevinster på derivat og valutaeffekter sørget for at bunnlinjen ble bedre enn ventet, men de skuffer også på driften. Utsiktene blir betegnet som svake og selskapet har også bygget opp lagersituasjonen. I tillegg kutter utsiktene for silisiumproduksjonen for inneværende år.

REC-aksjen blir sendt ned 3,63 prosent til 53,10 kroner.

Les mer: REC skuffer markedet

På toppen av vinnerlisten ligger hotell-tv-selskapet Otrum. De har også lagt frem sitt resultat etter første kvartal. Overskuddet vokser og topplinjen øker. Kursen stiger 11,11 prosent til 5 kroner.

Acta blir sendt opp 8,42 prosent til 22,90 kroner. Investeringsrådgivningsselskapet gikk så vidt i pluss til tross for at både driftsinntektene og resultatet er kraftig redusert.

Les mer: 135 millioner forsvant

Verre går det med PetroMena. Nyhetsbyrået Reuters skriver at verftet som bygger en av riggene har kansellert byggekontrakten og vil nå selge riggen PetroMena har bestilt. Riggen ble ferdigstilt tidligere i år, men Norsk Tillitsmann har på vegne av obligasjonseierne overtatt byggekontraktene. Dermed har de instruert verftet til å forholde seg til dem. Verftet vil nå selge riggene siden de ikke har fått en innbetaling som har forfalt. PetroMena-aksjen faller 10,7 prosent til 0,25 kroner.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken