Gå til sidens hovedinnhold

Oppturen over for supertankerne

De positive tonene i tankmarkedet ble kortvarige på nyåret.

I forrige var markedet for supertankerne preget av stigende rater og økt optimisme i takt med økende bruk av VLCC’er og suezmax’er til lagring av olje. Oppturen ser imidlertid ut til å allerede være over.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge den ukentlige markedsrapporten fra skipsmeglerhuset Fearnleys så har etterspørselstrykket ebbet ut og tilgangen på ledige skip økt. Resultatet er tilbakefall i ratene.

- Med de fleste januarlaster nå ute av bildet og en god porsjon av tidlige februar laster allerede dekket, opplever ratene et gravitasjonstrekk, skriver Fearnleys om situasjonen.

Dette gjelder spesielt i VLCC-markedet ut av Midtøsten. Blant annet har spotraten fra Midtøsten til Japan falt fra worldscale 72,5 til ws 65 den siste uken, mens raten vestover fra den arabiske golf er ned 5 poeng til ws 47,5.

Det er kun VLCC’ene i Atlanterhavet som kan notere en oppgang den siste uken. VLCC’er sluttet fra Vest-Afrika til Mexicogolfen har sett ratene stige 12,6 poeng til ws 72,5 på grunn av mangel på tilgjengelige skip.

Suezmax-markedet er derimot preget av god tilgang på skip i Atlanterhavet og stillstand i ratene. Vest-Afrika til østkysten av USA ligger stabilt på ws 82,5.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken