Gå til sidens hovedinnhold

- La damene bestemme

Mange krangler når de pusser opp. Her er Otto Robsahms tips til å unngå problemer.

(SIDE2:) Nordmenn elsker å pusse opp, men oppussingen kan gå ut over forholdet til partneren. En ny undersøkelse fra FINN oppdrag viser at 12 prosent har fått samlivsproblemer under oppussingen.

- Overraskende få
Snekker Otto Robsahm, kjent fra blant annet «Sinnasnekker’n» på TVNorge, er overrasket over tallene.

- Jeg syns det er overraskende få, sier han i en pressemelding.

Han hadde trodd tallet skulle være mye høyere.

- De fleste jeg kjenner som pusser opp, får problemer. I verste fall skiller de seg. Parene får trøbbel når de prøver å gjøre ting de ikke kan, og som egentlig skulle vært fikset av en håndverker. Mange krangler også om farger, og her bør faktisk menn la damene bestemme. De er flinkere enn gutta til dette, sier han.

Verst for vestlendinger i 40-årene
Det er folk i 40-årene som opplever størst problemer. Blant disse sier 17 prosent at oppussingen har gått ut over forholdet. Personer under 30 og over 50 har færrest problemer.

Nordlendingene og sørlendingene klarer best å samarbeide om oppussingen, mens vestlendingene sliter mest.

Her er snekker-Ottos tips til å unngå du samlivsproblemer under oppussingen:

1. Kjenn din begrensning. Ikke sett i gang med storstilt oppussing på egen hånd hvis dere har «ti tommeltotter». Ikke sammenlign dere med naboen og alle andre.

2. Lag et budsjett. Regn på hva det koster, og skriv opp en liste over hva dere må ofre i oppussingsperioden. Er dere villige til å nedprioritere parforholdet, familieliv, venner og jobb?

3. Det kan lønne seg å bruke håndverkere. Ofte får dere et bedre resultat, det går raskere, og dere slipper krangling. Håndverkere får gjerne også rabatter på materialer.

4. La damene velge farger. De er best på dette. Helt sant!

5. Bruk omvendt psykologi. Hvis du irriterer deg over at typen aldri kapper listene han lovte å fikse, ta frem saga. Da kommer han raskt på banen.

6. Kjøp solid verktøy – hvis du skal gjøre noe av jobben selv. Det gir et proffere resultat.

Kilde: Otto Robsahm, Sinnasnekker.

Undersøkelsen ble utført av Norstat i september med 1000 deltakere.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto