Gå til sidens hovedinnhold

Optimisme i RXT

Seismikkselskapet RXT forventer en klar opptur neste år.

Reservoir Exploration Technology ASA (RXT) har slitt med forsinkelser og svak flåteutnyttelse i andre halvår, og var i midten av november ute med et resultatvarsel. Men ifølge rapporten for tredje kvartal lagt frem torsdag så skal det ordne seg etter nyttår.

NA24 - din næringslivsavis

- Forretningsforholdene forblir sterke med fortsatt høyt nivå av ledetråder, anbudsaktivitet og begrenset konkurranse. Dette kombinert med en ordrebok på over 450 millioner dollar med solide klienter gjøres oss trygge på en lys fremtid for vårt selskap, skriver RXT-styret.

Økt inntjening
Selskapet gjentar guidingen på 40 millioner dollar i annualisert driftsresultat før avskrivninger for 2008, og skriver samtidig at de forventer et EBITDA-bidrag på 20 millioner dollar per enhet i 2009. Selskapet har fem operative seismikkenheter.

RXT sikret seg nylig en finansieringspakke på 414 millioner kroner, hvor investeringsfondet Lime Rock Partners har garantert for brorparten.

Pluss tross vansker
RXT hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 43,6 millioner dollar, mot 45,1 millioner i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 3 millioner dollar, ned fra 3,7 millioner i tredje kvartal 2007.

Resultatet før skatt endte på 2,2 millioner dollar, opp fra 0,4 millioner i samme periode i fjor.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken