Gå til sidens hovedinnhold

Orange vraker Ericsson

Mobilselskapet Orange lar Nokia, Alcatel og Nortel bygge ut selskapets UMTS-nett i Storbritannia og Frankrike. Dermed går svenske Ericsson glipp av årets største kontrakt.

Det er et solid nederlag for Ericsson at France Telecom-eide Orange vender seg mot konkurrentene når det kommende UMTS-nettet skal bygges ut. Kontrakten med Orange er både årets kanskje største og uten tvil den mest prestisjefylte.

Åpner dører
Som et av verdens største mobilselskap er en kontrakt med Orange verdt sin vekt i gull.

- Det er klart vi er glade. Frankrike og England er to enorme markeder og vi får nå også tilgang til Oranges andre markeder i Europa, sier informasjonssjef Thomas Jönsson i Nokia Networks til Dagens Industri.

På sidelinjen
Leveransene innebærer blant annet basestasjoner og komplett radionettverk til Oranges mobilnett i de to landene. Avtalen har en løpetid på tre år og en analytiker har verdsatt den til flere milliarder dollar.

Det er svært overraskende at Ericsson ikke er med blant leverandørene. Så sent som i februar ble det svenske telekomselskapet eneleverandør til det såkalte stamnettet til Orange i Frankrike.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer