Gå til sidens hovedinnhold

- Ville sparke bassisten

Orango er (likevel) klare med Vol.2.

HTML EMBED

(SIDE2): Fredag slipper Orango «Colonial Militia Vol. 2», og i den sammenheng fikk Side2 et lite innblikk i hva som har skjedd siden første volum. Trekløveret har også fikset video til en av de ti låtene på skiva, nemlig «Kick Him Out», som du kan sjekke ut øverst i artikkelen.

- «Kick Him Out» har fått video – men hvem er det dere vil kikke ut? Og hvorfor?

- Først så ville trommisen og gitaristen kikke ut bassisten, fordi han alltid kommer for sent. Men da insisterte bassisten på å kikke ut gitaristen, siden han mente vedkommende var både hissig og urettferdig. Så tok trommisen affære, og kikket ut begge de to andre fordi de kranglet og lagde dårlig stemning i bandet. Han oppdaget imidlertid rett etter denne hendelsen at han var alene igjen i Orango, og det funket ikke helt. Så nå er alle tre inni varmen igjen og vel forlikt, sier Helge Bredeli Kanck.

- Videoen er også selvlaget – er det et must å gjøre mest mulig selv, eller en nødvendighet?

- Vi liker å gjøre alt selv vi, og i tillegg til å lage musikken, gjør vi booking, management, promo, driver label og lager videoer, plakater og slikt selv. Vi er ganske gode på dette her etter hvert, og da er det jo ingen grunn til å plage andre med slikt.

Orango:
Helge Bredeli Kanck - gitar og vokal
Karl-Joakim Wisløff - bass og vokal
Trond Slåke - trommer og vokal

Album:
Villa Exile - 2004
Confessions - 2011
Colonial Militia Vol.1 -2012
Colonial Militia Vol. 2. - 2013

- Dere slapp vol.1 i mars – hvordan har året vært og hva har skjedd siden den forrige skiva?

- Colonial Militia Vol. 1 kom i mars i fjor, ja, og fikk en kjempefin mottakelse. Vi har brukt tiden siden på å spille masse konserter, og ikke minst gjøre ferdig Vol. 2 og gjøre alt klart til utgivelse og turneen som begynner i februar.

- Vol.1 og 2 ble spilt inn samtidig, hvordan skiller de to albumene seg?

- De skiller seg jo først og fremst ved at det er et nytt sett låter. Men poenget har jo egentlig ikke vært å skille dem, men å få dem til å henge mest mulig i hop. For eksempel så åpner Vol. 1 med en overtoure, og Vol. 2 slutter med del to av denne låten. På samme måte åpner Vol. 2 med del to av den låten som avslutter del 1. Platecoveret er også klin likt, og helt forskjellig. Det er nøyaktig samme motiv, men det ene bildet med antikviteter og diverse husgeråd er tatt i januar 2012, mens det andre er tatt på nøyaktig samme sted i august. Det gir en ganske kul effekt, som dere for eksempel kan teste ut på websiden vår. Bortsett fra det så skiller vel de to platene seg ved at den siste alltid er den beste.

- Dere hadde jo en pause får disse skivene – hvordan er given nå?

- Upåklagelig. Vi kom sammen igjen i 2010 og har siden den gang gitt ut tre plater, med denne. Bandet har aldri vært så bra som det er nå, og har heller aldri vært så mye ute på veien, så det er gode tider.

- Dere skal ut på turné snart, og en rekke datoer er bekreftet – tanker om det?

- Det blir sabla morsomt, som vanlig. Vi elsker å spille live, og har et slags rykte som et bra liveband, noe vi skal gjøre vårt beste for å bevise. På denne runden i vinter og vår, på rundt 25 jobber, skal vi også besøke en hel del nye steder, så dette ser vi fram til.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter

Kommentarer til denne saken