Dyreparken Tiegergarten i den østerrikske hovedstaden Wien har fått en fremadstormende stjerne på nettet.

Den 33 år gamle orangutangen Nonja tar nemlig bilder av livet på innsiden, som dyreparken så legger ut i et fotoalbum på Facebook, ifølge Reuters.

Som et prosjekt har Nonja og tre av hennes likesinnede fått utdelt et kamera som spytter ut rosiner når de tar bilder, men selv er de ikke veldig interessert i resultatene.

- Selvsagt bryr ikke apene seg om bildene, de er bare et tilfeldig biprodukt. De vet bare at når de trykker på knappen så kommer det en rosin ut, sier talsmann for dyreparken Gerhard Kasbauer, ifølge nyhetsbyrået.

Facebook-suksess
Men selv om apene ikke bryr seg om bildene, er det andre som gjør det.

På Facebook tas bildene med storm. Torsdag ettermiddag er antallet fans steget til over seks tusen - fra vel 500 få timer i forveien.

Om dyreparken har en økonomisk baktanke knyttet til at bildene legges ut på nettet vites ikke, men dersom orangutangene får stor nok oppmerksomhet kan det vise seg at de kan gi klingende mynt i kassa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Isbjørnsuksess
Det beste eksempelet på det er kanskje isbjørnen Knut og dyreparken i Berlin.

Da det for et par år siden ble kjent at den lille isbjørnen ble krevd avlivet, men allikevel fikk overleve i dyreparken i Berlin ble han kjapt verdenskjendis.

Knut fikk sin egen blogg, eget tv-show og egen dokumentaren om sitt første år.

Og dyreparken håvet inn.

Det har tidligere vært anslått at dyreparken, etter at Knut ble en attraksjon, kunne skilte med 30.000 daglige besøkende. Dyreparken har selv sagt at Knut førte til at de solgte dobbelt så mange inngangsbilletter som normalt.

Dyreparken håvet i tillegg inn millioner på å selge tusenvis av Knut-bamser, Knut-leker, Knut-bøker og annet. De anslo at Knut hadde generert verdier for 14 millioner euro i løpet av sitt første leveår.