Gå til sidens hovedinnhold

- Jag ikke etter orgasmen

Om man sliter med å oppnå orgasme kan man finne alternative måter å nyte sex på, mener sexolog.

(SIDE2): Det er ingen hemmelighet at mange sliter med å oppnå klimaks når de har sex, og en undersøkelse gjennomført av Side2 viser at nærmere 40 prosent simulerer orgasme.

Les ekspertens orgasmetips nederst i saken!

- Det skjer særlig for dem som har målorientert sex, der orgasmen av partneren oppfattes som beviset på at sexen er vellykket. Og så vil man ikke skuffe. Det kan være fordi den som ikke får orgasme ganske enkelt ikke har dagen. Tenning og spenningen er ikke der, da er det like godt å få det overstått ved å simulere en orgasme, så er det enklere å avslutte, forklarer Isachsen og legger til at de som simulerer har sex som ikke dekker deres behov.

- Kvinner som ikke får til å gi seg selv eller be om tilstrekkelig klitorisstimulering er det vanligste, opplyser hun videre.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Også problem for menn
Men selv om det ofte er slik at det er kvinner som sliter mest med å oppnå klimaks, kan manglende orgasme også være et problem for menn.

- Det hender også menn sliter med å få orgasme og ejakulere. Det er vanligvis fordi han har et så kraftig onanimønster at det er umulig å gjenskape lignende forhold under et samleie, så er det noen som spiller ofte fordi hun eller han har en forestilling om at sexen ellers er mislykket. Det er likevel vanskeligere for menn å spille, siden resultatene er mer synlige, sier sexologen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Mister lysten på sex
Men å simulerer orgasme er ingen god langtidsløsning. Dette kan føre til at man etter hvert mister lysten på sex.

- Hvis en fusker med hva som gir orgasme kan det føre til helt feil sex fordi oppskriften jo ikke fungerer. Mange kvinner simulerer at orgasmen kommer etter noen minutter med inn-og-ut-sex, rett på sak og helt uten forspill, som er nødvendig for å tenne for svært mange kvinner. Har en bare slik sex mister hun helt lysten etter en stund, forteller Isachsen.

Annonse: Gjør julen frekk med erohuset.com

- Kan føre til brudd
Sexologen advarer mot at om man etter flere år forteller partneren at man har simulert orgasme, kan det få triste konsekvenser.

- For noen kan det ende med brudd. Mange har fortsatt som ideal at han skal skaffe henne orgasmen og at han er ansvarlig for hennes nytelse.

Har du noen tips til hvordan man oppnår orgasme?

  • Finn ut hvordan du tenner og bygger opp spenning ved å onanere.
  • Prøv å finne flere metoder som gir nytelse. Bruk hjelpemidler om det gir ekstra nytelse – og ta med erfaringene til parsexen.
  • Vis hva du liker eller fortell hva du kan tenke deg partneren gjør med deg. Vær lydhør og åpen overfor hennes eller hans ønsker og behov.
  • Tren bekkenbunnsmusklene slik at orgasmene blir kraftigst mulig. Det er disse musklene som går i spasmer når orgasmen er der. Jo kraftigere muskler, desto kraftigere orgasmer.
  • Let etter alternative måter å nyte. Kanskje er muligheten der for en G-punktorgasme for henne og en ekstra kraftig for ham, fordi prostata er ekstra stimulert. Men ikke jag etter orgasmen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag

Kommentarer til denne saken