Gå til sidens hovedinnhold

Original strengelek

Du skal ha fulgt svært godt med i jazztimen hvis du har god kjennskap til gitaristen og komponisten Jørn Skogheim. Med sin «norske» debut forteller han oss at han har mye å fare med.

Jørn Skogheim

Above Water

Curling Legs/Musikkoperatørene

I 2000 kom CD-en «Joy» med Jørn Skogheim inn døra. Sammen med latviske musikanter viste gitaristen, som stort sett har vokst opp i Kristiansand, at her lå det et totalt ukjent talent på lur. Siden har det for min del vært helt stille fra Skogheim igjen.

Med «Above Water» forteller Skogheim oss at han har benytta mellomtida svært godt. Han har bodd i Oslo siden 1999og blant annet latt seg inspirere av en rekke spaserturer langs Akershus festning med utsikt over Oslo-fjorden.

Som han antyder med tittelen så har han på alle vis greid å holde hodet over vannet og gjennom de 14 komposisjonene viser han oss ei lyrisk åre som både er vakker og spennende.

Rytmisk benytter Skogheim seg av alt fra 4/4 til 5/4, 7/4, 9/4, 11/4 og 15/4-deler, men det blir aldri påtatt og det er ikke slik at Skogheim bruker odde taktarter for å fortelle oss hvor flink han er og hvor «vanskelig» han kan gjøre det.

Med seg her har han et grunnkomp med Klaus Blomvik på trommer, Bernt Moen på piano og Lars Tinderholt på bass, som gjør en meget empatisk jobb. Ellers dukker det opp glitrende gjester som saksofonistene Bendik Hofseth og Trygve Seim og i tillegg krydrer Skogheim musikken sin med masse strykere – litt for mye etter min smak.

Musikken er spilt inn i flere perioder i 2003 og 2004, men holder på alle vis mål også i 2007. Gitaristen og komponisten Jørn Skogheim, som også spiller klarinett og plystrer (!), har noe eget på hjertet med sin melodiske og fabulerende musikk og bør på ingen måte vente 7 år til neste gang han melder seg.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser