(SIDE2): løpet av april skal vi avgjøre hva som er den beste supporterlåta i årets eliteserie.

Les også:Du kan kåre årets tippeligalåt!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Side2s musikkanmelder Pål Nisja har i den sammenheng listet opp tidenes beste fotballsanger.

Har Nisja rett eller er han helt på jordet? Diskuter på Musikkfrelst

1. Lightning Seeds – Three Lions
Det er ikke å finne opp kruttet å kåre dette til tidenes fotballåt, men du skal få begrunnelsen likevel. For det første klarte låten å få tak i sjela på følelsene til det engelske fotballpublikummet, for det andre er det i seg selv – uten fotballtilknytningen en utrolig poplåt. Det er stort sett ikke mer man kan ønske.

2. Racer – Bønda ifra nord
DumDum Boys (eller Racer) har laget den beste rockefotball-låten nasjonalt og internasjonalt. En låt som svinger og som mang en ikke-fotballfan har festet til. I tillegg er det en god tekst om fotball, og en av de beste sangene som har kommet fra rockegruppa noen gang.

3. The Kop – You’ll never walk alone
Det finnes selvfølgelig mange innspillinger av denne sangen. Likevel blir det ingenting mot å oppleve sangen sunget på Anfield av hjemmefansen. For å sitere en Tottenham-fan som skulle se sitt lag møte Liverpool på nettopp Anfield: Jeg fikk tårer i øynene. Det er selvfølgelig også noe som trekker opp at sangen synges mot slutten av kamper uansett hvordan det går, og at man sjeldent kommer opp i situasjoner som på Old Trafford når United slo Villa 4-0. Bortefansen slo nemlig til med: Shall we sing you a song mot slutten av kampen...

4. Dario G – Carnival de Paris
Denne ble laget til Frankrike 98 og har både fransk stemning samtidig som den svinger. Det er laget mange lignende sanger til mesterskap, men få som har klart å gjøre det med så stor stemning som her. Her får man lyst til å hoppe, sprette og heie på sitt lag.

5. New Order – World in Motion
Nok en britisk fotballsang, men her er både gruppen bak og selve sangen av høy kvalitet. Det er egentlig en svært sjelden kombinasjon.

6. Chas & Dave – Ossie’s Dream
7. Champions League-temaet
8. Status Quo – Come on you reds
9. GES – När vi gräver guld i USA
10. Drillos – alt for Norge

PS! Den dårligste? Utvilsomt Anfield Rap fra 1988 i sterk konkurranse med Fog on the Tyne av Gazza.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!