Gå til sidens hovedinnhold

- Anne-Kat. går for langt

Anne-Kat. Hærland oppfordret komikere til å spøke med henne. Ørjan Burøe har tatt henne på ordet.

(SIDE2:) I VG mandag oppfordret Anne-Kat. Hærland komi-Norge å gyve løs på henne etter at hun langet ut mot Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie i «Portrettet» på P4. Hærland kom blant annet med en kommentar om at hun synes Damli Aaberge burde gå til optiker om hun syntes Aksel Hennie var Norges kjekkeste mann.

- Masse å ta av
- Vi må le mer av oss selv og le mer av andre. Vel sier jeg mye om folk i Kjendis-Norge, men jeg står på scenen og sier at jeg er den dummeste av alle. Alle er hjertelig velkomne til å ta for seg meg. Det er masse å ta av, fastslo Hærland overfor VG, som også mente at avisen blandet sammen «hets» og «vitsing».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Nå har komiker Ørjan Burøe tatt Anne-Kat. Hærland alvorlig. I en rekke innlegg på Facebook og på Frokostshowet på Radio1 har han gjort Anne-Kat. Hærlands utseende og levevaner til et tema. Intensjonen er å gi tilbake med samme mynt.

- Det er annerledes når man tøyser med noe som folk har sagt eller gjort. Og internt kan man tøyse masse om hvordan folk ser ut, men når spøken går direkte på fysikken til folk, synes jeg det går for langt, sier komiker Ørjan Burøe til Side2.

Aksel Hennie har avstått fra å kommentere Anne-Kat.s spøk om ham. Mens andre som Jan Thomas og Marcel Lelienhof, som Anne-Kat. Hærland har omtalt som en «apekatt» i showet sitt, har kommentert det som er blitt sagt om dem.

– Det sier nok mest om henne. Men det er litt leit at hun har fått carte blanche til å si hva som helst. Hun tjener penger på å snakke dritt om andre, og prøver å slå under beltestedet hver gang. Ja, god humor må ikke knebles. Men jeg synes det hun driver med er smakløst og patetisk, sa Lelienhof til VG mandag.

- Går en grense
- Selv om man tøyser med seg selv, bør man ikke tillate seg å tulle med andre om ting de ikke kan noe for, som utseende. Vi forsøker jo å lære våre barn om dette hver dag, sier Burøe til Side2.

Men han innrømmer at han ikke holder tilbake når han vil statuere et eksempel overfor Anne-Kat. Hærland på ordet. Han sier blant annet at hun kunne vært datteren til Birgitte Nielsen og Michael Jackson. Han sier også at det er godt at Anne-Kat. har bøylemikrofon for hun er blitt så tynn at publikum ikke ville se henne bak et mikrofonstativ.

- Jeg synes Anne-Kat. er helt nydelig, men jeg lurer på om hun ikke blir sinna av bare å spise en rød paprika til middag, sier han til Side2.

- Og så lurer jeg på hva kjæresten hennes måtte mene etter at hun gikk ut for noen år siden og sa at hun kun falt for stygge fyrer, sier han.

Burøe mener Anne-Kat. har fått komikermakt i humor-Norge til å si hva hun vil og at hun bruker den feil.

- Jeg synes hun legger lista på feil nivå, sier han.

Anne-Kat. Hærlands pressetalsmann Rune Viken sier til Side2 onsdag at de ikke har mulighet til å kommentere saken på nåværende tidspunkt da Anne-Kat. må konsentrere seg fullt om premieren på sitt eget show i Bergen i morgen, torsdag.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!