(SIDE2:) I dag er det Fetetirsdag, det vil si dagen da man skal spise så mye man orker fordi fasten begynner i morgen. Dagen feires spesielt i New Orleans i forbindelse med det store Mardi Gras-karnevalet, men har også sin avart andre steder i verden.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Her hjemme er det lite faste igjen i den kristne tro, men Fetetirsdag heter det fremdeles. Meningen var at man skulle spise spesielt næringsrik mat for å lettere møte de magrere dagene som skulle komme. Fastelavnsbollen er rest av den tradisjonen.

Dette ville Frokostshowet på Radio1 teste ut. Og programlederne Katja Ivarson som og Kim Nygård fant ut at de ville fete opp komikeren og medprogramleder Ørjan Burøe som tok utfordringen på strak arm.

HØR LYDEN HER:Her kan du høre feteklippet

HTML EMBED

Oj, oj - hæ?
Dette til tross for at han visstnok nylig har gått ned en god del kilo fordi han har fått seg personlig trener, bare omtalt som PT-Pål.

Nygård og Ivarson gjorde sitt beste for å dytte i Burøe det han måtte tåle av fårikål, pizza, potetgull med dipp, iskrem og sjokolade. Underveis veide de matfantasten.

- Oj, oi, oi. Hæ. 89,1?! roper Ørjan Burøe etter å ha vært på vekta.

I løpet av sendingen gikk han altså opp 2,7 kilo.

Burøe hørtes litt tvilende ut til de store jubelropene dette skapte hos hans kolleger.

- Dette er veldig bra, Ørjan! Roste Katja Ivarson. Eller som Kim Nygård sa;

- Ta et glass cola til.

Flere stunt
Stuntet er bare et av flere Ørjan Burøe har foretatt seg under Frokostshowet på Radio1.

I snøværet forsøkte han forleden å gå om kapp med en bil til Jernbanetoget fra Sinsen-krysset, for å se hvem som kom først gjennom de umåkte gatene. Ørjan Burøe fikk for øvrig på pukkelen i fjor da han sa til sine lyttere at han ville røpe vinneren av «Skal vi danse» før alle andre om de bare ringte ham.