Industribedriften Elkem kan være i ferd med å bli solgt. Det Orkla-eide selskapet er under en intern vurdering av verdens tredje største stålprodusent, sør-koreanske Posco.

- Vi vurderer internt en overtagelse, sier Posco-sjef Chung Joon-yang til nyhetsbyrået Reuters mandag.

Nyhetsbyrået skriver videre at det allerede er hyret inn rådgivere som skal bistå ved overtagelsen. Også Orkla skal fått inn rådgivere for en avtale.

Milliardavtale for Hagen
Hvis Elkem blir solgt, kan det bety et nytt milliardsalg for Orklas hovedeier Stein Erik Hagen. Etter at Rimi-gründeren tok makten i selskapet har drikkevaredelen og mediadelen blitt solgt ut av selskapet, men supergevinst.

Denne gangen skal det, ifølge Reuters være investeringsbanken Moelis & Co som bistår Hagen i salget av Elkem. Investeringsbanken ble startet av den erfarne «dealmakeren» Ken Moelis for tre år siden. Sørkoreanerne har Citigroup som rådgivere.

Ute etter solcelleteknologi
Ifølge Reuters er det særlig Elkems solcelle-satsing som interesserer Posco. Det sørkoreanske selskapets hovedfokus er å vokse utenfor stålområdet. Derfor er Elkem Solar av stor interesse for selskapet.

Selskapet har blant annet utviklet en prosessteknologi for fremstilling av høyrent silisium for solcellepaneler, som utgjør de første leddene i solcelle-industriens verdikjede.

Stein Erik Hagen og kommunikasjonssjef Ole Kristian Lunde var ikke umiddelbart tilgjengelige for kommentarer.